Koolrabi frietjes
Hou je van frietjes maar wil je wel eens wat anders dan de standaard aardappelfrietjes? Probeer dan eens deze koolrabi frietjes.
Als je van friet van van groente houdt zit je met deze we goed. De knoflookmayonaise maakt het helemaal af en ik durf te wedden dat de kids het ook nog eens heerlijk zullen vinden. En bonus: ze hebben meteen wat extra groente naar binnen.
De koolrabi frietjes zijn ideaal als bijgerecht bij een grote schaal met geroosterde groente of serveer er een lekkere groene salade bij. Mogelijkheden genoeg.
En als we dan toch bezig zijn kun je misschien deze knolfrietjes ook eens proberen!

Uit de oven
Deze frietjes maak je het makkelijkste uit de oven. Even afhankelijk van of je het gebruikt als bijgerecht of als hoofdgerecht is dit voldoende voor 4 personen (als bijgerecht) of voor 2 personen (als hoofdgerecht) Door de cajunkruiden zijn ze lekker pittig en ga je ze zeker veel vaker maken!
Koolhydraatarm
Het fijne van deze koolrabi frietjes is ook dat ze koolhydraatarm zijn. Zeker in vergelijking met normale friet is dit een prima keuze als je minder koolhydraten wilt eten. En qua smaak vind ik ze echt heerlijk. Plus – bonuspunt – de koolrabi frietjes zorgen ook nog eens voor extra groentes. Win win dus.
Hou je niet van knoflook dan kun je dit natuurlijk ook prima eten met gewone mayonaise of een lekkere citroenmayonaise.

Koolrabi frietjes met knoflookmayonaise recept
Ingrediënten
- 2 koolrabi’s
- 2 el cajunkruiden
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 el fijne mosterd
- 1 citroen
- 2 knoflookteentjes
- 200 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200°C en breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd de koolrabi’s in frietjes.
- Kook de koolrabifrietjes tot ze nét gaar zijn, spoel koud af en dep droog.
- Meng de frietjes met 50 ml zonnebloemolie en cajunkruiden.
- Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de mayonaise: splits het ei en doe de dooier in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig, dus deze kun je bewaren voor iets anders.
- Roer de eidooier los met mosterd, sap en zest van de citroen en de geperste knoflookteentjes.
- Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de zonnebloemolie toe terwijl je met een garde roert. Blijf roeren, tot het een gladde emulsie is en de 200 ml olie is opgenomen.
- Maak op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Friet recepten
- Groente recepten
- Hollandse recepten
- Koolhydraatarme recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.