Geroosterde knolgroentes met citroenmayonaise

Tijd

Patat maar dan de gezondere variant. Zo omschrijf ik dit altijd en stiekem vind ik het eigenlijk ook gewoon nog lekkerder. Ik gebruikte voor dit recept knolselderij en pastinaak en serveer het met een lekker frisse citroenmayonaise.

 

Bereidingswijze geroosterde knolgroentes

 

Verwarm de oven voor op 180˚C.

 

Maak de knolgroenten schoon en snij in gelijke stukken. Spreid deze uit op een bakplaat en zorg dat ze niet boven op elkaar komen te liggen. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en eventueel kruiden. Rozemarijn of tijm is hier ook heel lekker bij. Doe er wat teentjes knoflook bij.

 

Schuif de bakplaat in de oven en rooster deze voor ongeveer 30-40 minuten of tot de groente gaar zijn.

 

Ondertussen maak je de mayonaise door 2 eidooiers te mengen met 1 el mosterd, 1 tl citroensap en de rasp van 1 citroen.

 

Voeg hier langzaam 200 ml zonnebloemolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout zodra het de juiste dikte heeft.

 

Heb je geen zin om zelf mayonaise te maken en heb je nog een potje staan? Dan kun je de snelle variant maken door de mayonaise te mixen met citroenrasp en citroensap.

Geroosterde knolgroentes met citroenmayonaise

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij schoongemaakt en in stukken
  • 2-3 stuks pastinaak in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse kruiden rozemarijn, tijm
  • Mayonaise
  • 2 eidooiers
  • 1 el mosterd
  • 1 tl citroensap
  • Rasp van 1 citroen
  • 200 ml zonnebloemolie

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de knolgroenten schoon en snij in gelijke stukken. Spreid deze uit op een bakplaat en zorg dat ze niet boven op elkaar komen te liggen. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en eventueel kruiden. Rozemarijn of tijm is hier ook heel lekker bij. Doe er wat teentjes knoflook bij.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster deze voor ongeveer 30-40 minuten of tot de groente gaar zijn.
  • Ondertussen maak je de mayonaise door 2 eidooiers te mengen met 1 el mosterd, 1 tl citroensap en de rasp van 1 citroen.
  • Voeg hier langzaam 200 ml zonnebloemolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout zodra het de juiste dikte heeft.
  • Heb je geen zin om zelf mayonaise te maken en heb je nog een potje staan? Dan kun je de snelle variant maken door de mayonaise te mixen met citroenrasp en citroensap.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.