Zoet-zure kip

20 minuten

Zoet-zure kip: dit gerecht staat bij elke buurtchinees op de kaart maar is dan in mijn ogen vaak veel en veel te zoet. Daarom kun je hem maar beter zelf thuis maken, dan kan je zorgen dat het zure aspect van dit kippetje ook goed naar voren komt. Als je de perfecte balans te pakken hebt, is dit echt een topgerecht.

Bovendien kun je dit makkelijke en snelle recept nagenoeg maken met producten uit de voorraadkast. Heb je geen paprika voorhanden wees dan creatief met wat je wel hebt. Dit recept voor zoet-zure kip is ook lekker met wat knapperige sugar snaps of stukjes sperziebonen.

Check ook de quinoasalade uit de voorraadkast!

Bereidingswijze voor zoet-zure kip

Het bereiden van de zoet-zure kip is heel simpel maar o zo lekker!

Ik waan me altijd even in Azie als ik dit gerecht gemaakt heb en aan het eten ben. Eigenlijk al eerder want de geur transporteert me altijd meteen terug naar Azie. Probeer het zelf maar eens!

Zoet-zure kip

Koken uit de voorraadkast: Zoet-zure kip

4.48 van 59 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 50 gr suiker
  • 75 ml natuurazijn
  • 2 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr kipfilet
  • 2 eieren
  • 100 gr maizena
  • 2 paprika's groen en/of rood
  • Zonnebloemolie om in te frituren of te bakken

Instructies
 

Instructies

  • Doe voor de zoetzure saus door de suiker, de natuurazijn, de ketchup en sojasaus in en kommetje. Pel de knoflook, rasp en roer door de saus.
  • Verhit olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Snijd de kipfilet in blokjes, kluts de eieren en doe de maizena in een kom. Haal de kip door het ei en daarna door de maizena tot elk stukje aan alle kanten bedekt is. Frituur de kip in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de paprika in stukken. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de paprika circa 1 minuut. Doe de saus erbij en breng aan de kook. Doe de kip in de pan, roer door en laat nog 30-60 seconden pruttelen tot de saus iets dikker is. Serveer direct.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.