Ik zeg het maar gewoon: KitKat is de Beyoncé van chocola. Gewoon superior dus. Geen andere chocoladereep heeft die perfecte balans tussen crunchy wafels en romige melkchocolade. En hoewel het altijd spannend is of ik ze niet voor het bakken al op heb, gebruik ik ze dus ook heel graag in bakrecepten. Bijvoorbeeld in deze verslavend lekkere kerstkrans!
spectaculair kerstdessert in 10 minuten
Deze kerstkrans is mijn go to dessert dit jaar. In 10 minuten zet je ‘m in elkaar, gewoon met heel veel lekkers uit de supermarkt zoals ijs, fruit en KitKats. Geen gehannes met baksels die kunnen mislukken. Dit is dus echt een spectaculair kerstdessert, die je gewoon in 10 minuten (ja, je las het goed) 10 minuten op tafel zet. Hoppa, weg kerststress. Stop nu gewoon alles al in je (digitale) mandje en je hebt helemaal geen zorgen meer aan je hoofd.
Christmas break met KitKat
Waarom kiezen als je alles kunt hebben? Deze krans is de perfecte kans om helemaal los te gaan met álle lekkere KitKat-variaties. Start met de classics voor die stevige, crunchy basis, maar gooi er ook wat KitKat Christmas-mannetjes bij voor de ultieme kerstvibe. En vergeet de KitKat Balls niet: die zijn perfect om in de ijslaag te verstoppen of als finishing touch erbovenop te strooien. Hoe meer KitKat, hoe beter als je het mij vraagt, laten we er een lekkere christmas break van maken met… jawel KitKat.

Maak ‘m samen met de kids
Dit is niet zomaar een dessert; dit is een kerstproject dat schreeuwt om kinderhandjes (en stiekeme snoepers). Hoe leuk is het om samen met je kids deze krans te bouwen? Ze kunnen KitKats stapelen, de ijslaag aandrukken en natuurlijk flink losgaan met de toppings. Marshmallows, sprinkles, fruit, of gewoon nog meer KitKat? Laat ze maar lekker creatief zijn – en ja, waarschijnlijk verdwijnt de helft direct in hun mond. Maar hé, dat is juist de fun (en geef ze eens ongelijk).

Kerstkrans van ijs en KitKat
Benodigdheden
- Mixer
- Spuitzak met klein spuitmondje
- IJsschep of een ijsboltang
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 50 gr aardbeien
- 2 KitKat Chunky repen
- 50 gr melkchocolade
- 6 bolletjes vanille-ijs ca 500 ml
- 6 bolletjes chocolade-ijs ca 500 ml
- 50 gr rode bessen
- 8 KitKat Balls (uit zakje KitKat Balls 140g)
momenteel alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn
- 4 KitKat kerstmannen
Bereidingswijze:
- Klop de slagroom stijf met een 2 eetlepels suiker, schep over in een spuitzak met een klein spuitmondje en leg even apart. Halveer de aardbeien.
- Snijd de KitKat repen in stukjes. Smelt de chocolade au bain marie tot een gladde chocoladesaus.
- Leg de bolletjes vanille- en chocolade-ijs om en om in een cirkel op een groot bord of schaal, zodat er een krans ontstaat.
- Spuit kleine toefjes tussen de ijsbolletjes. Verdeel de aardbeien en rode bessen over de krans. Leg de KitKat balls er tussen en leg de KitKat kerstmannen er bovenop. Drizzle de gesmolten chocolade over de krans.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Nestlé.