Kipstoof: een winterse maaltijd

What’s in it for me?

Benieuwd wat deze kipstoof jou brengt? Geloof me, het is echt een rijkgevuld feestje. Allereerst zitten er verschillende groentes in zoals winterpeen, prei en bleekselderij. Natuurlijk zit er ook kip in dit stoofje. Verder zit er een flinke hoeveelheid aardappels in. Ik geef de kipstoof een lekker smaakje door er bouillon, crĆØme fraĆ®che en mosterd aan toe te voegen Ć©n natuurlijk wat peper en zout. 

Kippendijfilet vs. kipfilet

Als ik aan een stoofpotje denk, dan denk ik aan mals vlees. Daarom gebruik ik in het geval van deze kipstoof, kippendijfilet. Daar zit wat meer vet en bindweefsel aan dan een gewone filet, waardoor het vlees lekker mals en sappiger blijft. Een ander mooi voordeel van kippendijfilet is dat het de stoof extra smaak geeft door de natuurlijke oliƫn. Kippendijfilet is trouwens ook wat vriendelijker voor je portemonnee dan kipfilet. Wat wil je nog meer?

Kipstoof miljuschka

Een vega variant

Niet zo’n fan van vlees of gewoon even zin in een dagje zonder? Hold on, dit stoofgerecht maak je met een simpele wisseltruc helemaal vega proof. Laat de kip achterwegen en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Voor wat meer volume voeg je de laatste 7 minuten sperziebonen en doperwten toe. Zo krijg je vast en zeker je dagelijkse hoeveelheid groentes binnen. Ideaal!

Nog meer stoofpotjes 

Nog lang niet klaar met de wondere wereld van stoofpotjes? Ik ook niet! Gelukkig staat mijn website vol met de allerlekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan deze stoofschotel met bokbier en deze witte bonen stoof met parmezaancroutons. Ben je er nog niet helemaal uit? Check dan dit artikel met nog meer stoofpot feest.

Het recept voor deze overheerlijke kipstoof bekijk je hieronder. Eetsmakelijk!

 

Kipstoof miljuschka
Totale tijd45 minuten

Kipsstoof

4.53 van 161 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 1 kg vastkokende roodschillige aardappels
  • 2 uien
  • 1 flinke winterpeen 200 gram
  • 1 prei 200 gram
  • 3 stengels bleekselderijĀ 
  • 450 gr kippendijenĀ 
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2-4 el olijfolieĀ 
  • 600 ml kippenbouillonĀ 
  • 2 el grove mosterd
  • 150 ml crĆØme fraĆ®cheĀ 
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • peper en zout
  • knapperig stokbrood optioneel, voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Boen de aardappels schoon onder koud water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de ui en hak fijn.Ā Maak de wortel, prei en bleekselderij schoon en snijd ze in plakjes/ringen.
  • Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi ze rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in een stoofpan en bak de kip rondom bruin in ca. 6-8 minuten. Haal de kippendijen uitĀ de pan.
  • Voeg eventueel wat extra olie toe en fruit de ui, wortel, prei en bleekselderij erbij en bak zo’n 8 minuten.Ā 
  • Voeg de aardappels toe, leg de kip terug en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof 20 minuten. Haal de kip uit de pan en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus wat inkookt.Ā 
  • Roer de crĆØme fraĆ®che en mosterd door de stoof. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en strooi erover. Serveer eventueel met knapperig stokbrood.Ā 

Tip

  • Zin in vega? Laat de kip weg (vervang de bouillon door groentebouillon) en voeg de laatste 7 minuten sperzieboontjes en doperwten toe. Gebruik je diepvriesdoperwten, roer die er dan de laatste 4-5 minuten door.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.53 from 161 votes (160 ratings without comment)