Kipstoof: een winterse maaltijd

What’s in it for me?

Benieuwd wat deze kipstoof jou brengt? Geloof me, het is echt een rijkgevuld feestje. Allereerst zitten er verschillende groentes in zoals winterpeen, prei en bleekselderij. Natuurlijk zit er ook kip in dit stoofje. Verder zit er een flinke hoeveelheid aardappels in. Ik geef de kipstoof een lekker smaakje door er bouillon, crème fraîche en mosterd aan toe te voegen én natuurlijk wat peper en zout. 

Kippendijfilet vs. kipfilet

Als ik aan een stoofpotje denk, dan denk ik aan mals vlees. Daarom gebruik ik in het geval van deze kipstoof, kippendijfilet. Daar zit wat meer vet en bindweefsel aan dan een gewone filet, waardoor het vlees lekker mals en sappiger blijft. Een ander mooi voordeel van kippendijfilet is dat het de stoof extra smaak geeft door de natuurlijke oliën. Kippendijfilet is trouwens ook wat vriendelijker voor je portemonnee dan kipfilet. Wat wil je nog meer?

Een vega variant

Niet zo’n fan van vlees of gewoon even zin in een dagje zonder? Hold on, dit stoofgerecht maak je met een simpele wisseltruc helemaal vega proof. Laat de kip achterwegen en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Voor wat meer volume voeg je de laatste 7 minuten sperziebonen en doperwten toe. Zo krijg je vast en zeker je dagelijkse hoeveelheid groentes binnen. Ideaal!

Nog meer stoofpotjes 

Nog lang niet klaar met de wondere wereld van stoofpotjes? Ik ook niet! Gelukkig staat mijn website vol met de allerlekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan deze stoofschotel met bokbier en deze witte bonen stoof met parmezaancroutons. Ben je er nog niet helemaal uit? Check dan dit artikel met nog meer stoofpot feest.

Het recept voor deze overheerlijke kipstoof bekijk je hieronder. Eetsmakelijk!

 

Kipstoof miljuschka
Totale tijd45 minuten

Kipsstoof

4.56 van 159 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 kg vastkokende roodschillige aardappels
  • 2 uien
  • 1 flinke winterpeen 200 gram
  • 1 prei 200 gram
  • 3 stengels bleekselderij 
  • 450 gr kippendijen 
  • 2-4 el olijfolie 
  • 700 ml kippenbouillon 
  • 2 el mosterd
  • 150 ml crème fraîche 
  • 3-4 takjes platte peterselie
  • peper en zout
  • knapperig stokbrood optioneel, voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Boen de aardappels schoon onder koud water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de ui en hak fijn. Maak de wortel, prei en bleekselderij schoon en snijd ze in plakjes/ringen.
  • Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi ze rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in een stoofpan en bak de kip rondom bruin in ca. 6-8 minuten. Haal de kippendijen uit de pan.
  • Schenk eventueel nog een beetje olijfolie in de pan en bak de ui 4-5 minuten op laag vuur in het bakvet van de kip goudbruin. Schep de wortel, prei en bleekselderij erdoor en bak 2-3 minuten mee. 
  • Voeg de aardappels toe, leg de kip terug in de pan en schenk de bouillon er voorzichtig bij. Breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes 20 minuten met de deksel op de pan stoven, haal de kip uit de pan en laat nog zo'n 5 minuten op middelhoog vuur koken (zonder deksel op de pan) zodat de saus een beetje verder inkookt. 
  • Roer de crème fraîche en mosterd door het stoofpotje. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en strooi over de stoof. Serveer eventueel met knapperig stokbrood. 

Tip

  • Zin in vega? Laat de kip weg (vervang de bouillon door groentebouillon) en voeg de laatste 7 minuten sperzieboontjes en doperwten toe. Gebruik je diepvriesdoperwten, roer die er dan de laatste 4-5 minuten door.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.56 from 159 votes (159 ratings without comment)