Diner recepten

Kalkoen pot pie – kersthoofdgerecht

Samenvatting

  • Aantal personen 6

Ingredienten

2 x deeg voor hartige taart (Tante Fanny)

80 gr boter

40 gr bloem

1 ui, gesnipperd

1 tl zout

0,5 tl peper

400 ml kippenbouillon

120 ml melk

200 gr gare kalkoenfilet, in stukjes

125 gr doperwten (diepvries)

1 rode paprika, in blokjes

Sharing is caring!

kalkoen pot pie

Kalkoen pot pie

Stel je hebt voor eerste kerstdag een kalkoen besteld. Dan heb je ongetwijfeld nog wat kalkoen over na de maaltijd. Tenzij je met heel veel mensen bent of een heel klein kalkoentje hebt, maar over het algemeen zijn die vogels zo groot dat je er wat aan over houdt.

Dan is deze kalkoen pot pie een perfecte maaltijd voor de tweede kerstdag. Het is makkelijk om te maken, en heerlijk!

Hartige taart met kalkoen

Pot pie is natuurlijk een Engelse benaming. Want de Engelsen hebben de pie tot grote hoogte gebracht met hun heerlijke creaties. Dit is een eenvoudige versie daarvan.

Om het te maken gebruik ik kant- en klaar taartdeeg van de rol. Je hebt er twee nodig. Met de eerste beleg je de onderkant en de tweede gebruik je voor de bovenkant.

Handig ook om een wat bredere ovenschaal te gebruiken hiervoor zodat je genoeg oppervlakte hebt. Dit is overigens geen pie waar je stukken van kunt snijden dus houd daar rekening mee. Wil je de vulling wat steviger gebruik dan meer bloem tot je een ragoutachtige substantie hebt.

Voor alle kerstrecepten kijkt je hier.

kalkoen pot pie

Kalkoen pot pie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 2 x deeg voor hartige taart (Tante Fanny)
  • 80 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 400 ml kippenbouillon
  • 120 ml melk
  • 200 gr gare kalkoenfilet, in stukjes
  • 125 gr doperwten (diepvries)
  • 1 rode paprika, in blokjes

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200˚C
  2. Smelt de boter en fruit de ui zachtjes aan. Roer bloem, peper en zout erdoor tot een gladde massa. Roer melk en bouillon er in delen doorheen, zorg dat het goed opgenomen wordt.
  3. Roer de paprika, doperwten en kalkoenfilet erdoor en haal van het vuur.
  4. bekleed een taartvorm met deeg en leg de vulling erop. Leg de tweede plak deeg erop en vouw de randjes mooi dicht. Maak een paar gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat stoom er uit kan (eventueel met een speciale stoomfluit)
  5. Bak 20 minuten in de oven, leg er aluminiumfolie over en bak nog eens 20 minuten tot gaar en goudbruin.

Nog meer lekkers