Honing kaneelrolletjes: snelle variant op baklava
45 minuten
Honing kaneelrolletjes
Baklava vind ik een heerlijk gerecht, maar het is wel wat werk om het te maken, doordat je elke keer de laagjes op elkaar moet stapelen en moet insmeren. Ik heb nu een snellere manier gevonden om een vergelijkbaar dessert te maken. Honing kaneelrolletjes!
Om het te maken gebruik je ongeveer dezelfde ingrediënten, maar in plaats van heel veel vellen filodeeg, gebruik je per kaneelrolletje slechts 2 vellen filodeeg. Vervolgens rol je ze op, bak je het af in de oven op een bakplaat en ondertussen maak je de honingsaus. Wil je de saus wat dikker, laat deze dan langer inkoken of gebruik wat minder water.
Honing kaneelrolletjes
Ingrediënten
- 200 gr walnoten geroosterd en gemalen
- 50 gr suiker
- 2 tl kaneel
- 12 vellen filodeeg ontdooid
- 120 gr boter gesmolten
- 170 gr honing
- 50 gr suiker
- 120 ml water
- 1 el citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de gemalen walnoten, suiker en kaneel.
- Plaats 1 vel filodeeg op een stuk bakpapier. Besmeer met boter. Leg nog een vel filodeeg er bovenop en bestrijk weer met boter.
- Besprenkel met ¼ van het walnotenmengsel. Rol op; gebruik het bakpapier om een strakke rol te maken. Snij de grote rol in 4 kleinere rolletjes. Leg deze op een bakplaat.
- Herhaal met de rest van het filodeeg en bak de rolletjes tot lichtbruin, 14-16 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rek.
- In de tussentijd maak je de siroop in een klein pannetje. Doe alle ingredienten in een pannetje en breng aan de kook. Zet vuur laag en laat voor een minuut of 5 rustig pruttelen. Laat 10 minuten afkoelen.
- Besprenkel de rolletjes met de siroop en bestrooi met het overgebleven walnootmengsel.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.