Zo maak je deze hondentaart
Deze hondentaart is in principe eetbaar voor mens én dier, maar vooral je huisdier zal genieten van deze hondentaart. Je kunt hem nog extra versieren met de favoriete hondenkoekjes of -snoepjes van je hond. Mijn hond Bo is er in ieder geval dol op! Geef er natuurlijk niet tevéél van.
Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina
Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!
De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

Hondentaart
Ingrediënten
- 90 g bloem
- ½ tl baking soda
- ¼ tl bakpoeder
- 1 groot ei
- 2 el pindakaas
- 2 el neutrale plantaardige olie
- 90 g appelmoes (zonder suiker)
Als versiering
- ongezoete lactosevrije slagroom
- hondenkoekjes of hondensnoepjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Doe de bloem, baking soda, bakpoeder, het ei, de pindakaas, olie en appelmoes in een kom. Roer alles door elkaar.
- Schep het beslag in de springvorm. Bak de dierencake 20-30 minuten of tot hij gaar is.
- Laat de cake helemaal afkoelen. Klop de slagroom stijf.
- Versier de cake met de slagroom en en met de hondenkoekjes of hondensnoepjes.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.