Poké bowl met haring en bloemkoolrijst

Het ultieme zomergerecht vind ik toch wel een poké bowl. Wij eten het hier vaak als een gezonde vorm van “fast food” want het kost echt letterlijk maar een paar minuten om klaar te maken. Vorige week liet ik jullie al kennis maken met een alternatieve manier om haring te verwerken.

Deze week verwerk ik de haring in een heerlijke vrijdagavond-snel-klaar gerecht.

Bereidingswijze recept poke bowl met haring

Je kunt voor de basis van bloemkoolrijst voor deze poke bowl met haring natuurlijk kant- en klaar bloemkoolrijst kopen. Dat is wel snel, maar onthoud dat het ook twee keer zo duur is. Ik geef toe dat ik af en toe ga voor al gesneden bloemkool want dat scheelt weer tijd in de keuken, maar goed. Die keus is geheel aan jou!

Verder is het een kwestie van alle ingrediënten snijden en je bent klaar om aan tafel te gaan! Check ook het recept van vorige week gepofte aardappel met haring.

Poke bowl met haring
Totale tijd15 minuten

Herring poké style – Poké bowl met haring en bloemkoolrijst

4.82 van 11 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • ½ komkommer in stukjes
  • 1 gekookte biet in blokjes
  • 1/2 avocado in blokjes of maak er een roosje van
  • 3 haringfilets in stukken

Dressing:

  • 2 el light mayonaise
  • 1 el light creme fraiche
  • 1 el sweet chili saus
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Neem twee mooie kommen en verdeel hierover de bloemkoolrijst.
  • Verdeel vervolgens de komkommer, de bietenblokjes en de avocado over de bowl en eindig met de verse haring.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de creme fraiche en de chili saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de poké bowl met de dressing.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.82 from 11 votes (10 ratings without comment)