Heerlijke paascake met marsepein
Pasen is voor mij ook het moment om lekker aan de slag te gaan met het bakken van lekkere nieuwe recepten. Zoals deze overheerlijke paascake die ik bekleed met marsepein.
Bekleden met marsepein
Je kunt de paascake overigens ook bekleden met fondant als je daar de voorkeur aan geeft, maar persoonlijk vind ik marsepein echt veel lekkerder. Ik gebruik hier twee kleuren (wit en geel) en dit kneed ik eerst even door elkaar. Je wilt dat de marsepein zometeen soepel genoeg is om over je cake heen te draperen.
Voor het uitrollen gebruik ik poedersuiker om te voorkomen dat de marsepein overal aan blijft kleven. Maar zorg wel dat je de poedersuiker met name aan de onderkant gebruikt. Anders ziet de bekleding er straks een beetje vreemd uit. Voor ik de marsepein op de cake leg besmeer ik deze royaal met abrikozenjam. Dat geeft niet alleen smaak maar zorgt er ook voor dat je marsepein goed blijft plakken aan de cake zelf.

Vulling
Voor het vullen van de paascake gebruikte ik gedroogde abrikozen in combinatie met gedroogde cranberries. Ik voegde er bovendien nog wat sinaasappelrasp en sap aan toe. Behalve de bekleding van marsepein versier je de paascake vervolgens met slagroom en gehakte chocolade paaseitjes.
Check hier alle paasrecepten.

Paascake met paaseitjes en marzepein
Ingrediënten
- 175 gr boter op kamertemperatuur
- 175 gr lichtbruine basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr amandelmeel
- Rasp van 1 sinaasappel + sap
- 1 tl vanilleextract
- 150 gr gedroogde abrikozen in kleine stukjes gehakt
- 50 gr gedroogde cranberries gehakt indien groot
Vulling/topping
- 200 gr marsepein 100 gr wit/100 gr geel
- Chocolade eitjes
- 1 el abrikozenjam
- 125 ml slagroom
- 2 el suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
- Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Gebruik de klopper om alles tot een glad mengsel te mixen.
- Doe de rasp, sinaasappelsap, vanille en de gedroogde vruchten erbij en roer alles met een spatel goed om.
- Stort over in de klaarstaande vorm en bak in de oven voor 50 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Besmeer de cake rondom met een dun laagje van de jam. Dit gaat het beste als je de jam een klein beetje verwarmt en met een kwastje opbrengt.
- Kneed de twee kleuren marsepein door elkaar en rol uit met een deegroller tot een dunne lap die over de cake moet passen.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Bekleed de bovenkant van de cake met de uitgerolde marsepein. Versier de cake met slagroom en chocolade eitjes
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.