Salade met inktvis
Deze heerlijke en makkelijke inktvissalade maak je supersnel met kant- en klaar gegaarde octopusarmen. Was dat vroeger een hele klus om Ć¼berhaupt te vinden, tegenwoordig kun je de armen gegaard en al uit de supermarkt halen. Althans als je in het goede seizoen zoekt.
Dat maakt deze fijne salade een ideale snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Zeker op warme dagen maak ik dit graag!
Hoe maak je de inktvissalade?
Om de inktvissalade te maken heb je niet heel veel ingrediƫnten nodig. het belangrijkste zijn natuurlijk de octopusarmen. Snij deze in stukjes of laat sommige stukken heel voor een mooier effect. Verder gaat er paprika in, tomaat en maak ik een heerlijke dressing op basis van limoen en olijfolie. Door de smaken heeft het wat weg van een Spaanse inktvissalade.
En wat is nou lekkerder op een hete dag dan een dergelijke salade. Hoe je het maakt zie je hieronder!
Ben je fan van verse vis? Probeer dan eens de pokebowl met haring!

Heerlijk zomerse inktvissalade
Ingrediƫnten
- 600 gr octopusarmen gegaard
- 1 rode ui fijn gesneden
- 2 paprika's 1 geel en 1 rood, in blokjes
- 250 gr kerstomaten
- 4 takjes peterselie
Dressing
- 1 limoen
- 1 tl sherry azijn
- 2 el Spaanse olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Deze zomerse en heerlijke salade is snel klaar. Je snijdt de ui, de paprika's en de kerstomaatjes wat kleiner en meng dit met de verse peterselie. Doe er wat peper en zout bij.
- De octopus snij in kleinere stukken.
- Maak de dressing door de limoensap, sherry azijn, de olijfolie en het gerookte paprikapoeder te mengen met elkaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de salade
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.