Hartige ontbijtbowl met halloumi

What’s in it for me?

Deze hartige ontbijtbowl met halloumi zit vol met lekkere ingrediënten. Ik maak van dit gerecht een bowl door de hummus samen met een salade van: avocado, komkommer, radijsjes, bleekselderij, ei en halloumi op een bordje te leggen. De bowl maak ik af met een zelfgemaakte dressing. Deze maak je eenvoudig door wat citroensap met olijfolie te mengen en deze op smaak te brengen met peper en zout. Dat is niet het enige, want de hummus in deze bowl maak ik ook zelf. Dat is heel lekker en echt zo gedaan. De hummus bestaat uit kikkererwten en edamame boontjes, peper, zout, citroensap en olijfolie. 

Kortom, deze bowl zit boordevol lekkere eiwitten, gezonde vetten en lichte koolhydraten. Serveer met platbrood, en geloof me dan zit je voorlopig wel even vol. 

De Halloumi in deze hartige ontbijt bowl

Halloumi is een heerlijke kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk. Het is een vrij stevig kaasje en het heeft een zoute en licht pittige smaak, wat deze hartige ontbijtbowl de spice geeft die het nodig heeft. Ik bak de halloumi even kort aan zodat de buitenkant knapperig wordt en de binnenkant lekker zacht blijft. 

Team ontbijt of team lunch

De een heeft voorkeur naar een stevig ontbijt, en de ander wacht liever tot de lunch. No worries, deze hartige ontbijtbowl is perfect voor zowel team ontbijt, als team lunch. 

Ik heb al heel wat lekkere ontbijtrecepten gemaakt. Probeer na het maken van deze hartige ontbijtbowl ook eens dit luxe airfryer ontbijt: oeuf en cocotte. Ben je meer een liefhebber van zoete recepten? Dan zijn deze red velvet pannenkoekjes echt wat voor jou. 

Hartige ontbiijtbowl

Hartige ontbiijtbowl
Totale tijd20 minuten

Hartige ontbijt bowl met halloumi

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 2 eieren
  • 200 gr kikkererwten
  • 225 gr edamame boontjes
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1/4 komkommer
  • 4 radijsjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 avocado
  • 225 gr halloumi
  • 2 el dukkah
  • platbrood optioneel, voor erbij
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Breng in een klein pannetje water aan de kook en kook hier de 2 eieren in 6 minuten zacht in. 
  • Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Laat ze uitlekken en doe ze daarna samen met de edamame boontjes, citroensap, 1 el olijfolie en 0,5 theelepel zout in een keukenmachine en hak fijn tot er een gladde hummus ontstaat. Breng verder op smaak met peper. Zet apart terwijl je de salade maakt. 
  • Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes, de bleekselderij in dunne ringetjes. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Maak een eenvoudige dressing door 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie door elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de halloumi in 6 plakken. Verhit een flinke scheut (3-4 eetlepels) olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi in 1 minuut bruin, keer om en bak nog 1 minuut. 
  • Verdeel de edamame-hummus over de borden. Leg op elk bord 3 halloumi plakjes, plakjes avocado en een handje van de salade. Pel de eieren, halveer ze en leg ze op de borden. Schenk de dressing over de salade en halloumi en bestrooi met een eetlepel dukkah. Lekker met platbrood. 

Tip!

Tip
Gebruik je diepvries edamame boontjes? Overgiet ze dan met kokend heet water en laat ze 5 minuten staan, giet ze af, laat uitlekken en doe ze in de keukenmachine. Je kunt de edamame-hummus met gemak een paar dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Maak zelf je eigen dukkah! Hak 50 gram noten (bijvoorbeeld amandelen, pistache of macadamia) fijn. Meng er 3 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel komijnzaad, 1 eetlepel gemalen koriander en zeezout door.
De halloumi bakt het mooiste bruin in een ruime hoeveelheid olie. Laat de olie ook goed heet worden voordat je de halloumi bakt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.