Luxe Airfryer ontbijt: oeuf en cocotte

20 minuten

Jullie weten hoe dol ik ben op mijn Airfryer: ik maak er van alles in, van knapperige frietjes tot botermalse kip. Maar wist je dat je ook heel goed een ontbijt uit de Airfryer kunt toveren? 

Zo maak je een luxe ontbijt uit de Airfryer

Vandaag maak ik oeuf en cocotte (oftewel: eieren in een potje), met ontbijtspek, doperwten en paddenstoelen. Lekker om te serveren met toast en gerookte zalm als bijgerechtje, maar de ei in een potje zijn op zichzelf ook al een heerlijk ontbijt. Mocht je de eieren nog luxer (en romiger) willen, schep dan in elk bakje ook nog een lepeltje crème fraîche.

Dit luxe ontbijt maak ik in een mum van tijd in de Philips Airfryer XXL. De ramekins met de oeuf en cocotte gaan in het apparaat, en ondertussen toast je je favoriete brood tegelijk erbij in de Airfryer, en pak je de gerookte zalm erbij. Zodra de Airfryer piept, kan het genieten beginnen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Airfryer en wil je weten wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Check de website van Philips.

Oeuf en cocotte 7

Ontbijt uit de Airfryer: oeuf en cocotte met toast en gerookte zalm

Oeuf en cocotte met toast en gerookte zalm

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Airfryer XXL
  • 4 ramekins of andere ovenbestendige schaaltjes

Ingrediënten
 

  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 75 g gemengde paddestoelen in stukjes
  • 75 g diepvriesdoperwten ontdooid
  • peper en zout

Voor erbij

  • 4 sneetjes toast
  • 100 g gerookte zalm
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Bekleed de ramekins met drie plakjes ontbijtspek, leg ze kruislings over elkaar in elk kommetje. Afhankelijk van het formaat van je kommetjes natuurlijk; je kunt de plakjes bijsnijden zodat het mooi past. Zorg dat de wanden van de bakjes evenredig bekleed zijn met het spek.
  • Lepel wat van de doperwten in elk bakje.
  • Breek nu in elk kommetje voorzichtig een eitje (zorg dat de dooier heel blijft). Heb je grote ramekins (of grote trek), doe er dan twee per kommetje.
  • Vul de kommetjes verder aan met nog wat doperwten en de stukjes paddestoelen. Bestrooi met peper en zout.
  • Zet de ramekins in de Philips Airfryer XXL en zet de stand op 180˚C. Bak de oeuf en cocotte voor 7-10 minuten, of tot het ei gestold is.
  • Serveer de oeuf en cocotte met toast met gerookte zalm en verse peterselie. Maar de eitjes in een potje zijn op zichzelf staand ook al een heerlijk ontbijtje!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Oeuf en cocotte 15

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Domestic Appliances.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.