Leftover kip in de eiermuffins
Om de hartige eiermuffins te maken gebruik ik hier kip die nog over was. Ik maak vaak een hele kip en soms blijft er nog wat over. Ik pluk dat dan van de kip en bewaar het in de koeling of in de vriezer voor later gebruik.
Heb je dat niet dan kun je hier natuurlijk ook prima kip voor kopen of gerookte kipfilet gebruiken die al klaar is.
Er zit behoorlijk wat vulling in de eiermuffins. Je kunt dat al meteen door het eimengsel doen of je kunt de vulling verdelen in de muffinvormpjes. En daar dan het eimengsel over verdelen.
Eieren op smaak brengen
Het geheim van echt lekkere hartige eiermuffins is om ze goed op smaak te brengen met lekker veel gedroogde kruiden en andere smaakmakers. Wat je lekker vindt kun je natuurlijk zelf toevoegen. Er is geen goed of fout in dit opzicht.
Hier gebruikte ik Italiaanse gedroogde kruiden, knoflook– en uienpoeder. Je kunt uiteraard ook verse kruiden gebruiken, verse knoflook en verse ui. Gebruik je een verse ui dan bak ik die altijd wel even in de koekenpan aan samen met de knoflook want anders blijft de ui te rauw in de hartige muffins.
Dat is minder lekker. De feta verdeel ik al in de vormpjes, de geraspte kaas gaat er aan de bovenkant overheen. Worden ze ook nog eens mooi goudbruin van.
Ben je meer van het zoete? Check dan zeker eens de havermout appelmuffins.

Hartige muffins met kip en erwtjes
Ingrediënten
- 9 eieren
- Peper en zout
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 1/8 tl rode chilivlokken
- 150 gr gekookte kip geplukt of in kleine blokjes
- 75 gr doperwtjes
- 10 gr verse peterselie gehakt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 75 gr feta verkruimeld
- 50 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Klop de eieren goed los met wat peper en zout en de Italiaanse kruiden.
- Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, rode chilivlokken, peterselie en bosui toe en mix het geheel door.
- Vet de muffinvormpjes goed in (of gebruik siliconen cupcakevormpjes)
- Verdeel de feta, doperwtjes en de gekookte kip over de 12 muffinvormpjes en doe hierop je eimengsel. Bestrooi ze met de geraspte kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 20 minuten of tot gaar en goudbruin
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Glutenvrije recepten
- Kip recepten
- Lunch recepten
- Muffin recepten
- Ontbijt recepten
- Paas recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.