Je kunt deze krans van croissantdeeg overigens ook op dezelfde manier vlechten als de babka of je kunt er een iets meer open variant van maken zoals ik dit keer heb gedaan.

Maken van een ster van driehoekjes
Om de krans van croissantdeeg te maken begin je met het openen van het blikje. Je legt vervolgens de puntjes in een krans neer. Je hebt dan dus een open cirkel waarbij de punten van het croissantdeeg naar buiten wijzen en de bredere stukken aan elkaar liggen in de binnenring.
Je bereidt nu de bacon en het roerei zoals hieronder aangegeven. Doe een laag van de geraspte kaas over je krans heen. Gebruik hier voornamelijk het dikke gedeelte voor. De punten vouw je straks namelijk over de vulling heen naar binnen.
Overigens handig om dit kunststukje uit te halen terwijl je krans al op een bakplaat ligt. Dat voorkomt onhandig heen een weer schuiven van je krans van croissantdeeg.
Rommelig geheel
Na de laag met geraspte kaas komt je roerei op de ring te liggen en je eindigt weer met de geraspte kaas. Het geheel zal er nu flink rommelig uitzien. Je vouwt nu de punten van de croissantjes naar binnen over de vulling heen en – als dat lukt – die plak je een beetje vast aan de brede kant van de ring.
En geen paniek, straks in de oven komt het allemaal goed.
Je bestrijkt de krans vervolgens met wat geklopt ei en je bakt het in de oven voor 15 minuten of tot goudbruin en gaar.
Snij de krans van croissantdeeg in stukken en serveer warm!

Hartige krans van croissantdeeg
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 rode paprika in blokjes
- 8 plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 croissantdeeg groot blik
- 100 gr geraspte kaas
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190˚C
- Bak de bacon goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier. Laat het vet in de pan zitten.
- Kluts 5 eieren in een kom met de paprikablokjes, peper en zout. Maak roerei in dezelfde pan als de bacon en gebruik het vet ervan.
- Leg het croissantdeeg in een stervorm met 8 punten.
- Leg op elk driehoekje een plak bacon. Strooi de helft van de geraspte kaas in een cirkel in het midden, het roerei erop en maak af met de rest van de kaas.
- Vouw de baconpunten naar binnen en bestrijk met een losgeklopt ei.
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven en serveer warm.
- Feestdagen recepten
- Bakrecepten
- Bijgerechten
- Brunch recepten
- Kerstontbijt recepten
- Kerstrecepten
- Ontbijt recepten
- Recepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.