Ik ben dol op haring met ui. Zo uit de ton, schoongemaakt, met uitjes en zuur. Een ander lekker recept met haring is die in roomsaus met ui. Op en top Hollands.
Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.
Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
Snij de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.

Haring met ui in roomsaus recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 500 ml witte wijnazijn
- 2 el zout
- 220 g kristalsuiker
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el mosterdzaad
- 2 laurierblaadjes
- 2 witte uien
- 4 haringen
- 300 g zure room
- Bosje dille
- Versgemalen zwarte peper
Benodigheden
- Schone glazen afsluitbare pot
Bereidingswijze:
Instructies
- Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.
- Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
- Snijd de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.