Haring met ui in roomsaus

Ik ben dol op haring met ui. Zo uit de ton, schoongemaakt, met uitjes en zuur. Een ander lekker recept met haring is die in roomsaus met ui. Op en top Hollands.

Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.

Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.

Snij de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.

Haring met ui
Totale tijd2 uur

Haring met ui in roomsaus recept

3.60 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 500 ml witte wijnazijn
  • 2 el zout
  • 220 g kristalsuiker
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 witte uien
  • 4 haringen
  • 300 g zure room
  • Bosje dille
  • Versgemalen zwarte peper

Benodigheden

  • Schone glazen afsluitbare pot

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.
  • Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
  • Snijd de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.