Meteen alle ingrediënten kopen voor dit heerlijke gerecht? Kijk dan hier!
Bereidingswijze voor gegrilde witlof met uienjam en burrata
Verhit een koekenpan zonder olie. Bestrijk de platte kanten van de witlof met de olijfolie en bak deze in de hete koekenpan tot de witlof gekarameliseerd en bruin is geworden. Zet het vuur niet te hoog, de witlof heeft wel even tijd nodig om gaar te worden.
Verdeel de witlof over een schaal, doe hier ruim uienjam op en verdeel de burrata in stukken hier overheen. Bestrooi met wat peper en zout en de dille.
Bereidingswijze uienjam
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de uien in ringen en verdeel deze over een bakplaat.
Zet in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot de uien goudbruin beginnen te kleuren.
Haal uit de oven en doe de uien over in een pan met de suiker, de tijm en 100 ml water. Laat het op medium vuur ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door en laat de uien helemaal zacht en zoet worden.

Gegrilde witlof met uienjam en burrata
Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- 1 el olijfolie
- 1 burrata
- 2-3 el uienjam
- peper en zout
- 2 takjes dille
Uienjam
- 1 kilo uien
- 200 gr suiker
- 100 ml water
- 1 takje tijm fijngehakt
Bereidingswijze:
Bereidingswijze voor gegrilde witlof met uienjam en burrata
- Verhit een koekenpan zonder olie. Bestrijk de platte kanten van de witlof met de olijfolie en bak deze in de hete koekenpan tot de witlof gecarameliseerd en bruin is geworden. Zet het vuur niet te hoog, de witlof heeft wel even tijd nodig om gaar te worden.
- Verdeel de witlof over een schaal, doe hier ruim uienjam op en verdeel de burrata in stukken hierovernheen.
- Bestrooi met wat peper en zout en de dille.
Bereidingswijze uienjam
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de uien in ringen en verdeel deze over een bakplaat.
- Zet in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot de uien goudbruin beginnen te kleuren.
- Haal uit de oven en doe de uien over in een pan met de suiker, de tijm en 100 ml water. Laat het op medium vuur ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door en laat de uien helemaal zacht en zoet worden.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.