Diner recepten

Gegrilde witlof met uienjam en burrata

Samenvatting

  • Voorbereiden 1 uur
  • Bereiden 30 min.
  • P Aantal personen 2 personen

Ingredienten

4 stronkjes witlof

1 el olijfolie

1 burrata

2-3 el uienjam

peper en zout

2 takjes dille

Uienjam

1 kilo uien

200 gr suiker

100 ml water

1 takje tijm, fijngehakt

Sharing is caring!

Deze overheerlijke gegrilde witlof met uienjam is niet ingewikkeld om te maken en een heerlijke combinatie met verse burrata. Heb je geen tijd of zin om de uienjam te maken probeer het dan eens met willekeurig welke andere chutney.

Meteen alle ingrediënten kopen voor dit heerlijke gerecht? Check dan hier!

Bereidingswijze voor gegrilde witlof met uienjam en burrata

Verhit een koekenpan zonder olie. Bestrijk de platte kanten van de witlof met de olijfolie en bak deze in de hete koekenpan tot de witlof gecarameliseerd en bruin is geworden. Zet het vuur niet te hoog, de witlof heeft wel even tijd nodig om gaar te worden.

Verdeel de witlof over een schaal, doe hier ruim uienjam op en verdeel de burrata in stukken hierovernheen.

Bestrooi met wat peper en zout en de dille.

Bereidingswijze uienjam

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd  de uien in ringen en verdeel deze over een bakplaat.

Zet in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot de uien goudbruin beginnen te kleuren.

Haal uit de oven en doe de uien over in een pan met de suiker, de tijm en 100 ml water. Laat het op medium vuur ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door en laat de uien helemaal zacht en zoet worden. 

Nog meer lekkers