Deze heerlijke groene salsa met avocado en tomatillos is perfect om te eten bij een lekkere kom met nachos. De tomatillos zijn eigenlijk groene tomaten. En hoewel een ‘gewone’ groene tomaat giftig is kun je deze prima eten.
Vers zijn ze hier niet echt makkelijk te krijgen maar in blik daarentegen wel. Die vind je vaak in het schap van de toko bij de Mexicaanse producten. Altijd gek dat er een Mexicaans schap is in de toko, maar dat is wel zo. Goed om te weten ook als je deze lekkere groene salsa wilt maken.
Bereidingswijze groene salsa recept
Het enige dat je nodig hebt voor het maken van deze groene salsa is een blender en een mes om alle ingredienten wat kleiner te snijden.
Is de groene salsa te dik naar je smaak, dan kun je er nog wat extra water aan toe voegen maar een beetje chunky mag het best zijn. Ik gebruik dit recept echt overal en nergens voor; het is zo makkelijk en echt heel erg lekker fris en zurig door de tomatillos. De moeite waard om eens te proberen dus.

Groene salsa met avocado en tomatillos
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 tomatillos vers of uit blik
- 2 serrano pepers of jalapeno gehakt
- 1/2 bosje verse koriander gehakt
- 2 el gesnipperde ui
- 1 avocado geprakt
- 80 ml water
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Instructies
- Doe de tomatillos in een blender met de gehakte ui, de serrano pepers en het water. Draai dit tot een grove saus
- Voeg de koriander toe en de geprakte avocado. Draai eventueel glad of laat het grof.
- Voeg zout naar smaak toe.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.