Het uiterlijk van de groene currysoep is niet zo heel erg groen, trouwens. Dat komt door de hoeveelheid kokosmelk die er nog doorheen gaat, maar de smaak komt voor een groot gedeelte van de Thaise groene currypasta. De maaltijd staat echt binnen 15 minuten op tafel. Mooi om te serveren in je favoriete grote eetkommen, maar een diep pastabord kan ook.
Kant- en klare noedels
Hoewel ik wel vaak kies voor noedels die ik nog moet koken, gebruik ik in dit geval kant- en klaar al gekookte noedels. Die kun je kopen in nagenoeg elke supermarkt – en hoewel best een stuk duurder, is het soms handig. Zeker voor die snelle maaltijd, dus!


Groene currysoep met garnalen en noedels
Ingrediënten
- 1 el neutrale olie
- 150 g minichampignons gehalveerd
- 250 g Thaise roerbakgroentemix
- 2 el Thaise groene currypasta
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- ½ groentebouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
- 200 g gekookte grote garnalen koelvak
- 300 g kant-en-klare woknoedels
- 75 gr tauge
- verse koriander om te serveren
- 1/2 rode chilipeper gesnipperd
Bereidingswijze:
- Verhit de neutrale olie in een wok. Roerbak hierin de minichampignons en de roerbakgroentemix enkele minuten. Schep de groenten uit de wok.
- Doe de groenecurrypasta in de wok en bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, het verkruimelde groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten flink borrelen.
- Voeg de wokgroenten, garnalen en woknoedels toe en warm ze 1-2 minuten mee. Serveer de groene currysoep met de tauge, rode peper en de koriander.
Voedingswaarde per portie
- Soep
- Aziatische recepten
- Curry recepten
- Gezonde recepten
- Noedel recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vis recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.