Groene currysoep met garnalen en noedels

Het uiterlijk van de groene currysoep is niet zo heel erg groen, trouwens. Dat komt door de hoeveelheid kokosmelk die er nog doorheen gaat, maar de smaak komt voor een groot gedeelte van de Thaise groene currypasta. De maaltijd staat echt binnen 15 minuten op tafel. Mooi om te serveren in je favoriete grote eetkommen, maar een diep pastabord kan ook.

Zoek je meer snelle recepten? Klik dan hier

Kant- en klare noedels

Hoewel ik wel vaak kies voor noedels die ik nog moet koken, gebruik ik in dit geval kant- en klaar al gekookte noedels. Die kun je kopen in nagenoeg elke supermarkt – en hoewel best een stuk duurder, is het soms handig. Zeker voor die snelle maaltijd, dus!

groene currysoep

groene currysoep
Totale tijd15 minuten

Groene currysoep met garnalen en noedels

Deze heerlijke groene currysoep is makkelijk en snel voor een doordeweekse maaltijd
4.28 van 47 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el neutrale olie
  • 150 g minichampignons gehalveerd
  • 250 g Thaise roerbakgroentemix
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • ½ groentebouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
  • 200 g gekookte grote garnalen koelvak
  • 300 g kant-en-klare woknoedels
  • 75 gr tauge
  • verse koriander om te serveren
  • 1/2 rode chilipeper gesnipperd

Bereidingswijze: 

  • Verhit de neutrale olie in een wok. Roerbak hierin de minichampignons en de roerbakgroentemix enkele minuten. Schep de groenten uit de wok.
  • Doe de groenecurrypasta in de wok en bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, het verkruimelde groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten flink borrelen.
  • Voeg de wokgroenten, garnalen en woknoedels toe en warm ze 1-2 minuten mee. Serveer de groene currysoep met de tauge, rode peper en de koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 418kcalKoolhydraten: 35gProteine: 21gVet: 24gVerzadigde vetten: 19gCholesterol: 126mgNatrium: 803mgKalium: 540mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 4359IUVitamine C: 13mgCalcium: 120mgIJzer: 6mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.28 from 47 votes (46 ratings without comment)