Een heerlijke bonensalade
Deze bonensalade zit vol met heerlijke groene lekkernijen. Tuinbonen, doperwtjes, snijbonen én sperziebonen. En dat allemaal verpakt in een eenvoudige salade.
Want groene groentes zijn goed voor je. Alle groentes zijn natuurlijk goed voor je maar deze salade blinkt uit in groene groentes.
Bereiden van de bonensalade
Ga je de bonensalade bereiden hou er dan rekening mee dat de bonen allemaal een andere kooktijd hebben. Ik breng hiervoor een grote pan met water aan de kook en begin met de sperziebonen. Die moeten het langst. Daarna de snijbonen, dan de tuinbonen en als laatste de doperwtjes.
Meng het vervolgens door elkaar en maak het nog groener door er wat veldsla aan toe te voegen.
Op zoek naar nog meer salade inspiratie? Check dan vooral hier het salade archief!

Heerlijke bonensalade
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram snijbonen
- 200 gram tuinbonen gedopt
- 200 gram doperwten gedopt
- 1 sjalotje
- 1 bosje radijs
- 4 takjes dille
- 50 gram veldsla
- 25 gr amandelschaafsel geroosterd
Dressing
- 1 el fijne mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 75 ml koolzaadolie
Bereidingswijze:
- Dop de tuinbonen en doperwten. Snijd de sperziebonen en snijbonen in stukjes.
- Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Blancheer alle bonen. Hou rekening dat de sperziebonen en snijbonen wat langer moeten koken dan de tuinbonen en doperwten.
- Snipper ondertussen het sjalotje. Snij de radijs in flinterdunne plakjes.
- Maak vinaigrette van mosterd, azijn en olie. Meng met de bonen, veldsla, radijs en meng geplukte dille erdoor. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.