Gourmet aardappeltortilla

Geen standaard gourmetavond

Een paar vleesjes uit zo’n kant-en-klare verpakking, wat brood en dips en je bent klaar om te gourmetten. Fijn voor als je het eens simpel wil houden deze kerst. Geen zin in een standaard gourmetavond? Helemaal mee eens. Met deze aardappeltortilla heb je toch eens wat bijzonders tussen alle basics door. Dit recept is trouwens mega handig voor als er vegetariĆ«rs mee-eten, want je hebt er geen vlees voor nodig!

Aardappeltortilla op de gourmet maken

De naam zegt het al, want deze aardappeltortilla bestaat uit een Spaanse tortilla van aardappel. De basis bestaat uit ei, room en aardappel. Ik leuk het wat op met lekkere kruiden en smaakmakers.

Je maakt de aardappeltortilla voor het grootste deel aan tafel, anders is het geen Ʃchte gourmetavond natuurlijk. Zorg er wel voor dat je het eimengsel alvast voorbereidt. Klop hiervoor het ei los met de room of melk, peper, zout en paprika. Snijd daarnaast een bosuitje in dunne ringen. Snijd ook de aardappels in hele kleine blokjes. Hoe kleiner het blokje hoe sneller de aardappeltortilla gaar is.

 Zet het mengsel, samen met de aardappels en gesneden bosui op tafel, desnoods bij elkaar, zodat iedereen weet wat er nodig is voor dit feestelijke hapje. 

Nog meer lekkers voor in je gourmetpan

Natuurlijk is dit niet het enige gourmet spektakel dat ik met je deel. Een andere heerlijkheid is deze mini pizza. Ook voor een toetje hoef je niet extra de keuken in. Nee, dit s’mores hapje voor op de gourmet is alles wat je nodig hebt. Maak er ƩƩn, twee of zelfs drie! 

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla gourmet
Totale tijd15 minuten

Aardappeltortilla

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

12 stuks
  • 12 eieren Ongeveer 1 ei per aardappeltortilla
  • 300 ml room of melk Ongeveer 1 scheutje per aardappeltortilla
  • peper en zout Naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder Naar smaak
  • 3 bosuitjes Ongeveer 1/4 bosui per aardappeltortilla
  • 300 gr aardappel In kleine blokjes gesneden, ongeveer 25 gram per tortilla.

Bereidingswijze: 

  • Klop het ei los met de room of melk, peper, zout en paprikapoeder. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
  • Zet het eimengsel en de bosui op tafel.
  • Vet een gourmetpannetje in en verdeel wat kleingesneden aardappelblokjes en wat bosui over de bodem. Schenk wat van het eimengsel er over en laat de aardappeltortilla’s ca. 8 minuten stollen en bakken.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Mijn Cheesecakeboek

Het lekkerste cadeau voor de feestdagen!

Mijn Cheesecakeboek zit bomvol verrukkelijke recepten – van supersimpel tot heerlijk uitdagend. Voor klassieke liefhebbers, avontuurlijke bakkers en iedereen daartussenin: dit boek heeft voor ieder wat wils.

En weet je wat dit nog leuker maakt? Ik verras jóu deze feestdagen! Tijdelijk geef ik je €10 korting. Scoor mijn Cheesecakeboek nĆŗ voor slechts €24,99, inclusief verzendkosten, en ik zorg dat je hem voor de feestdagen op de mat krijgt.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.