Geen standaard gourmetavond
Een paar vleesjes uit zo’n kant-en-klare verpakking, wat brood en dips en je bent klaar om te gourmetten. Fijn voor als je het eens simpel wil houden deze kerst. Geen zin in een standaard gourmetavond? Helemaal mee eens. Met deze aardappeltortilla heb je toch eens wat bijzonders tussen alle basics door. Dit recept is trouwens mega handig voor als er vegetariërs mee-eten, want je hebt er geen vlees voor nodig!
Aardappeltortilla op de gourmet maken
De naam zegt het al, want deze aardappeltortilla bestaat uit een Spaanse tortilla van aardappel. De basis bestaat uit ei, room en aardappel. Ik leuk het wat op met lekkere kruiden en smaakmakers.
Je maakt de aardappeltortilla voor het grootste deel aan tafel, anders is het geen échte gourmetavond natuurlijk. Zorg er wel voor dat je het eimengsel alvast voorbereidt. Klop hiervoor het ei los met de room of melk, peper, zout en paprika. Snijd daarnaast een bosuitje in dunne ringen. Snijd ook de aardappels in hele kleine blokjes. Hoe kleiner het blokje hoe sneller de aardappeltortilla gaar is.
Zet het mengsel, samen met de aardappels en gesneden bosui op tafel, desnoods bij elkaar, zodat iedereen weet wat er nodig is voor dit feestelijke hapje.
Nog meer lekkers voor in je gourmetpan
Natuurlijk is dit niet het enige gourmet spektakel dat ik met je deel. Een andere heerlijkheid is deze mini pizza. Ook voor een toetje hoef je niet extra de keuken in. Nee, dit s’mores hapje voor op de gourmet is alles wat je nodig hebt. Maak er één, twee of zelfs drie!


Aardappeltortilla
Ingrediënten
- 12 eieren Ongeveer 1 ei per aardappeltortilla
- 300 ml room of melk Ongeveer 1 scheutje per aardappeltortilla
- peper en zout Naar smaak
- 1 tl paprikapoeder Naar smaak
- 3 bosuitjes Ongeveer 1/4 bosui per aardappeltortilla
- 300 gr aardappel In kleine blokjes gesneden, ongeveer 25 gram per tortilla.
Bereidingswijze:
- Klop het ei los met de room of melk, peper, zout en paprikapoeder. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
- Zet het eimengsel en de bosui op tafel.
- Vet een gourmetpannetje in en verdeel wat kleingesneden aardappelblokjes en wat bosui over de bodem. Schenk wat van het eimengsel er over en laat de aardappeltortilla’s ca. 8 minuten stollen en bakken.
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Feestdagen recepten
- Gourmet recepten
- Kerstrecepten
- Recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.