Glutenvrije taartjes
Heb je nog niet eerder glutenvrij gebakken, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste is dat je de binding mist van bloem. Ik gebruik in dit geval maizena als bindmiddel. Het gebak is echter vele malen breekbaarder dan een taartje wat je met bloem maakt. Hou daar dus rekening mee als je het taartje gebakken hebt.
Laat het volledig afkoelen voor je het voorzichtig aansnijdt en serveer deze glutenvrije taartjes op een mooi schoteltje. Uit de hand eten wordt een grote kruimelbende. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten…
Op zoek naar nog meer zoete glutenvrije recepten? Kijk dan hier!
Ganache
Voor deze glutenvrije taartjes maak ik een verrukkelijke chocolade ganache. Ganache is een mengsel van chocolade en slagroom. Maar ook roomkaas (zoals in dit recept) en vruchtenpuree kun je toevoegen aan de ganache. Het is mijn ogen dan ook de perfecte vulling voor dit soort elegante Franse taartjes.

Glutenvrije taartjes met chocolade ganache
Ingrediënten
Voor de basiscake:
- 135 ml slagroom
- 155 g suiker
- 190 g amandelmeel
- 20 g maizena
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 2 eidooiers op kamertemperatuur
Voor de chocoladeganache:
- 400 g slagroom
- 400 g chocola in stukjes
- 2 el roomkaas
Bereidingswijze:
Voor de basiscake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
- Doe de slagroom in een pannetje en breng aan de kook.
- Doe de suiker, maizena en bakpoeder en amandelmeel in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg de eieren en het eigeel toe, en laat even draaien. Voeg de hete slagroom toe en mix tot een homogeen beslag.
- Vet de bakvorm in, leg een bakpapiertje op de bodem. Giet het beslag in de bakvorm en bak 20 tot 30 minuten op 160 graden (hetelucht). Laat een beetje afkoelen in de vorm op het aanrecht.
Voor de chocoladeganache:
- Verwarm de slagroom tot hij net niet kookt. Zet het vuur uit (of heel laag). Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de pan met warme slagroom. Laat smelten en roer met een garde tot een glad geheel. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.
- Als de ganache is afgekoeld, mix je hem op hoge snelheid met de roomkaas. Dit resulteert in een lichtere en romige ganache.
- Snijd elk taartje horizontaal twee keer door, zodat je van elke cake 3 plakken maakt. Besmeer elke laag met chocolade ganache en stapel ze op. Werk de bovenkant mooi af en decoreer eventueel met de gewenste decoratie. Om je taartje helemaal glutenvrij te houden, gebruik dan ook glutenvrije decoratie.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.