Rijstwafels maar dan next level
Rijstwafels: je kent ze vast als die luchtige, knapperige schijven die ooit het imago hadden van ‘dieet snack’. Maar laten we eerlijk zijn: rijstwafels zijn zoveel meer dan dat. Ze zijn het perfecte blanco canvas voor alles wat jij lekker vindt, van zoet tot hartig en alles daartussenin. In dit recept geven we ze een flinke upgrade, met een dikke laag pindakaas, krokante pinda’s en een glanzend chocoladejasje. Door hun lichte, knapperige bite vormen ze de ideale tegenhanger van al dat rijke lekkers erbovenop. En zeg nu zelf: hoe lekker is die combinatie van crunchy en creamy, met een snuf zout en een heleboel chocolade? Juist. Rijstwafels zijn here to stay en in deze vorm zelfs een beetje rock-’n-roll.
Waarom je deze snack echt wilt maken
Deze snicker snack is het perfecte voorbeeld van een recept dat weinig vraagt, maar véél geeft. Je hebt geen oven nodig, geen moeilijke technieken, en toch serveer je iets dat eruitziet als een luxesnack uit een hippe deli. Het is snel, makkelijk, en zo bevredigend. Bovendien zit-ie bomvol goede dingen: pure chocolade met antioxidanten, pindakaas vol eiwitten en gezonde vetten, en pinda’s die zorgen voor die extra crunch. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die zoute touch bovenop… Wedden dat je na één hap al weet: deze komt vaker terug in mijn snackrepertoire.

Gezond, met veel plezier
Oké, het is geen wortel, maar tussen alle mierzoete candybars en koekjes door, is dit absoluut een snack die in de categorie gezond-ish met heel veel plezier valt. Je weet precies wat erin zit, je kiest zelf hoe puur of zoet je ‘m maakt, en je kunt zelfs variëren met toppings zoals kokos, chiazaadjes of stukjes dadel. Zo wordt snacken weer iets creatiefs, iets waar je blij van wordt. En dat is precies wat eten moet zijn, toch? Niet braaf. Wel lekker. Met een knipoog en met smaak.
Tijd om ze te maken
Of je nu een choco-lover bent, een fan van pindakaas, of gewoon houdt van snacks die er belachelijk lekker uitzien en zo smaken: deze snicker snack zijn jouw nieuwe go-to treat. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of ‘s avonds op de bank. Dus trek die hittebestendige kom uit de kast, smelt die chocolade en geef je rijstwafel de upgrade van z’n leven. Wedden dat je het niet bij eentje laat? En als je ‘m hebt gemaakt… laat vooral even weten hoe het smaakte.
Meer overheerlijke snacks? In mijn aankomende Miljuschka Magazine geef ik je Rust, Regelmaat en Recepten met meer snacks, maar ook snelle en makkelijke doordeweekse toppers. Het magazine shop je hier.

Gezonde snicker snack
Benodigdheden
- hittebestendige kom
- Bakpapier
Ingrediënten
- 150 gr melkchocolade
- 150 gr pure chocolade
- 2 el maple syrup
- 60 gr pindakaas
- 4 rijstwafels
- 25 gr geroosterde pinda's
- grof zeezout
Bereidingswijze:
- Breek beide soorten chocolade grof en doe in een hitte bestendige kom. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de maple syrup door de pindakaas.
- Besmeer een kan van de rijstwafels met pindakaas en verdeel de pinda’s erover. Leg een stuk bakpapier klaar.
- Dompelde rijstwafels voorzichtig in de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade overal zit. Leg op het bakpapier en bestrooi licht met grof zeezout. Laat helemaal afkoelen en uitharden.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka