Geroosterde honingspruitjes met feta

Zo maak je de lekkerste spruitjes

Waarom zijn geroosterde spruitjes zo lekker? Omdat ze lekker knapperig zijn van buiten en zacht van binnen. Maar hoe zorg je dat je spruitjes het beste uit de pan oven komen:

  • Maak je gebruik van de oven? Gebruik dan geen bakpapier op je bakplaat. Bakpapier is handig wanneer je werkt met plakkerig beslag zoals brood of cake maar wanneer je wilt dat je groenten mooi grillen dan wil je juist dat ze een beetje “aanbakken”. Gril je spruiten dus direct op de bakplaat.
  • Zorg dat je spruitjes genoeg ruimte hebben in de pan of ovenschaal. Spruitjes laten vocht los. Wanneer je pan of ovenschaal te vol is kan dit vocht nergens naartoe, met als resultaat: zachte, gestoofde spruitjes. En dat is precies niet wat je wilt!
  • Zorg dat je pan of oven goed heet is! Hierdoor gaan de buitenste blaadjes karamelliseren. Yum!
  • Leg de spruitjes met de platte kant naar beneden. Karamelliseren kost tijd. Laat de spruiten dus vooral lekker met rust. Oké, uiteraard moet je een keertje husselen, maar check eerst even of ze al zo’n lekker crispy laagje aan de onderkant hebben voor je ze omdraait.

Geroosterde honingspruitjes met feta

Dit is wat mij betreft nou écht een perfect voorbeeld van een goed bijgerecht. Makkelijk om te maken maar wel echt mega smaakvol. Ik weet zeker dat deze geroosterde honingspruitjes de grootste non-spruitjeslover nog kan bekeren. Ja, echt! 

Let op! Dit bijgerecht van geroosterde honingspruitjes met feta is zo lekker dat het je hoofdgerecht nog wel eens zou kunnen overschaduwen.

 

Geroosterde honingspruitjes
Totale tijd20 minuten

Geroosterde honingspruitjes met feta

4.50 van 26 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 5 gedroogde medjoul dadels
  • 500 g spruitjes geschoonde
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 6 el honing
  • 3 tl komijnzaad
  • 50 g pistachenootjes
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 200 g feta

Bereidingswijze: 

  • Snijd de dadels open en haal de pitten er uit, hak het vruchtvlees in stukken. Maak de spruitjes panklaar: haal de harde onderkant van de spruitjes en halveer ze. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de spruitjes in de olie. Bestrooi ze met komijnzaad, fijngehakte rozemarijn en wat zout. Bak de spruitjes in 6 minuten rondom bruin. Schenk de honing in de pan en bak de spruitjes al omscheppend 1-2 minuten tot de honing er mooi aan blijft kleven.
  • Schep ze uit de pan op een schaal, verdeel de dadels, pistachenootjes en granaatappelpitjes er over. Verkruimel de feta boven spruitjes (of serveer in stukken erbij + drizzle er honing over)
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Geroosterde honingspruitjes
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.