Gepofte biet met geitenkaas

Bieten! 

Wist je trouwens dat rode bieten supergezond zijn? Ze zitten bomvol vitaminen, antioxidanten en mineralen die je lichaam blij maken. En als je denkt dat bieten een beetje ouderwets of saai zijn, dan ga je met dit recept echt van gedachten veranderen. De combinatie van die zachte, aardse smaak van de biet met de romige, zoute geitenkaas en het zoete van de honing is gewoon een smaakexplosie die je niet wilt missen. En wat dacht je van dat vleugje tijm dat alles net dat beetje extra geeft? Pure magie!

Hoe kweek je zelf bieten in je moestuin?  

Als je een moestuin hebt (of overweegt er één te beginnen), dan zijn bieten een fantastische keuze. Ze zijn namelijk helemaal niet zo moeilijk te kweken! Begin in het voorjaar, rond maart of april, met het zaaien van de bietenzaden in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de zaden ongeveer 2-3 cm diep zitten en laat wat ruimte tussen de rijen. Na zo’n 2-3 maanden zijn ze klaar om geoogst te worden. Houd de grond vochtig, maar niet te nat, en haal de bieten eruit wanneer ze ongeveer de grootte van een tennisbal hebben. Tip: zaai ze in fasen, zodat je de hele zomer kunt oogsten! 

Kijk snel verder voor het recept van deze overheerlijke gepofte bieten met geitenkaas! 

Gepofte biet recept

Gepofte biet recept
Totale tijd45 minuten

Gepofte biet met geitenkaas

4.05 van 49 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

portie(s)+
  • 5 rauwe bieten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Honing naar smaak
  • 5 takjes tijm de kruiden van de takjes geritst

Bereidingswijze: 

  • Begin allereerst door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Vervolgens wikkel je de bieten in aluminiumfolie en leg je ze op een ovenschaal. Nu ga je de bieten tussen de 25 en 45 minuten poffen. De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bieten kunt prikken, dan zijn ze gaar.
  • Haal de gepofte bieten nu uit de oven en open de pakketjes. Doe dit wel voorzichtig want die zijn erg heet! Verwarm nu de grill in de oven voor op de hoogste stand. Snijd de bieten kruislings bovenop in. Duw met je vinger in het midden van het kruis, waardoor de biet als het ware als een bloem open gaat. De opening vul je met de geitenkaas. Daar bovenop strooi je de tijmblaadjes en sprenkel je wat honing.
  • Zet de gepofte bieten met geitenkaas nu nog 5 minuten onder de grill, of totdat de geitenkaas mooi bruin is geworden.
  • Je kunt de bieten in de zomer trouwens ook prima op de barbecue bereiden. Je legt ze dan verpakt in de aluminiumfolie tussen de kolen van de barbecue.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 111kcalKoolhydraten: 10gProteine: 6gVet: 5gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 12mgNatrium: 172mgKalium: 347mgVezels: 3gSuiker: 7gVitamine A: 351IUVitamine C: 7mgCalcium: 56mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.