Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

Gele currypasta 

Currypasta is een Aziatische kruidenpasta gemaakt van smaakmakers zoals specerijen, kruiden, knoflook, ui, pepers, olie en meer. Er zijn verschillende soorten, elk bestemd zijn voor verschillende gerechten. De gele currypasta die ik in dit gerecht gebruik, is het mildst van allemaal. Gele curry wordt gemaakt van mosterdzaad, kurkuma, koriander en komijn. De gele kleur komt van de gele peper en de kurkuma. Deze pasta heeft een kerrie-achtige smaak en is heerlijk in combinatie met groenten, vis en kip

Ook lekker: zelf rode currypasta maken

Welke witvis kies je voor deze gele curry?  

In dit de gele curry vind ik kabeljauw een hele passende witvis. Het magere vlees van de vis is melkwit, bevat weinig tot geen graten, heeft een zachte structuur en is neutraal van smaak. Je kunt ook kiezen voor schelvis of heek. Beide zijn ze mager, zacht van structuur en licht verteerbaar. Ook qua smaak lijken ze enorm op de kabeljauw. Je kunt ook denken aan een hele andere vis, zoals skrei, griet of harder. Het is natuurlijk ook mogelijk om het gerecht vegetarisch te maken. Laat de vis dan uit het gerecht en vervang de vissaus door sojasaus!

Wokken

Het geheim van dit eenpansgerecht is een goede wokpan. Zorg voor een diepe pan waar alles in past en die lekker heet kan. Nog geen goede wok in huis? Kijk dan eens naar deze mooie Tefal Titanium wokpan. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven! Perfect voor deze gele curry. 

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel
Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel
Totale tijd30 minuten

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

4.02 van 78 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 1 bosje koriander steeltjes fijngesneden, blad geplukt
  • 1 bakje gele currypasta 70 g
  • 250 ml hete groentebouillon
  • 1 kleine zoete aardappel geschild, in dunne halve plakjes
  • 1-2 winterwortels in halve plakjes
  • 1 blik volle kokosmelk 400 ml
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el vissaus
  • 400 g witvis bijv. kabeljauw, in stukken
  • 200 g bloemkool- en broccoliroosjes
  • 1 limoen geperst

Bereidingswijze: 

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok. Fruit de ui en koriandersteeltjes 5 minuten in de olie. Bak de currypasta 1 minuut mee. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en gaar hierin de zoete aardappel en wortel onder het deksel 10 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, de rietsuiker en de vissaus toe en roer zodat de suiker oplost. Voeg de vis, broccoli en bloemkool toe en laat in ongeveer 5 minuten zonder deksel garen. Roer het limoensap erdoor en strooi het korianderblad erover. Lekker met bijvoorbeeld rijst of platbrood.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 442kcalKoolhydraten: 27gProteine: 25gVet: 28gVerzadigde vetten: 20gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gCholesterol: 50mgNatrium: 1075mgKalium: 991mgVezels: 4gSuiker: 13gVitamine A: 10652IUVitamine C: 38mgCalcium: 107mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.02 from 78 votes (77 ratings without comment)