Geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines

Let’s talk burrata

Laten we het hebben over die burrata. Als je nog nooit van burrata hebt gehoord, dan heb je echt iets gemist in je culinaire avonturen. Deze Italiaanse kaas is als geen ander. Het heeft een zachte buitenkant van mozzarella, maar wanneer je erin snijdt, komt er een romige vulling tevoorschijn die smelt in je mond. Het is pure verwennerij.

Verfrissende twist

In dit recept ga ik nog een stapje verder en voeg ik geklopte yoghurt toe aan de burrata. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar geloof me, het werkt heel goed. De lichte zuurgraad van de yoghurt brengt de rijke romigheid van de burrata naar een nieuw hoogtepunt en geeft het een verfrissende twist.

Kunst op je bord

Ik combineer de burrata yoghurt dip met gegrilde nectarines. Dit is waar de magie echt begint. Door ze kort op de grill te leggen, krijgen ze die heerlijke rokerige smaak die perfect samengaat met de zachte textuur van de burrata en yoghurt. Zoet, romig en een vleugje rokerigheid in elke hap.

Het oog wil ook wat. De geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar het ziet er ook prachtig uit. De levendige kleuren van de gegrilde nectarines vormen een prachtig contract met de witte zachtheid van de burrata en yoghurt. Een kunstwerkje op je bord!

Dus get your ass out of the chair, verzamel alle ingrediënten en maak je klaar om deze magie te creëren in je eigen keuken. Vergeet niet om foto’s te maken van je meesterwerk en het met mij te delen op Instagram @miljuschka

Eet smakelijk!

Opgeklopte burrata
Opgeklopte burrata
Totale tijd15 minuten

Geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines

4 van 15 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 3 bollen burrata
  • 3 el volle yoghurt
  • 4 nectarines
  • 75 g prosciutto in plakken
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 takje munt
  • peper en zout
  • Erbij: toast broodstengels, crostini

Bereidingswijze: 

  • Meng citroensap met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Klop met een mixer de slagroom met een mespunt zout stijf. Klop daarna kort, ca 1 minuut, de burrata en yoghurt er door tot een luchtige crème. Klop niet te lang.
  • Halveer de nectarines, haal de pit er uit en snijd in parten. Verhit een grillpan, bestrijk de grillpan met een klein beetje olijfolie en grill de nectarines parten wanneer de grillpan goed heet is aan beide kanten tot er donkere streepjes ontstaan. Haal ze uit de pan.
  • Verdeel de opgeklopte yoghurt burrata over een mooie schaal of bord. Leg de prosciutto op de burrata, verdeel de nectarines er over, bestrooi met pompoenpitten en wat blaadjes munt en schenk de citroen-olijfolie er over.
  • Serveer met toast, broodstengels of crostini.

Tip!

Tip
Je kunt dit gerecht ook maken met ander fruit – zoals meloen, druiven, aardbeien, ander steenfruit. Ook lekker: meng eens balsamico door de olijfolie in plaats van de citroen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.