Gehakt van tofu

Wat is tofu gehakt eigenlijk?

Tofu gehakt is gemaakt van, je raadt het al, tofu! Het wordt zo gebakken dat de textuur net lijkt op traditioneel gehakt, maar dan zonder de dierlijke ingrediënten. Tofu op zichzelf is misschien een beetje boring, maar met de juiste kruiden en specerijen wordt het een smaakexplosie. En het beste deel? Je kunt er alle kanten mee op in de keuken.

Waarom kiezen voor tofu gehakt?

Naast dat het hartstikke lekker is, heeft tofu gehakt nog meer perks:

  • Het is bomvol plantaardige proteïnen
  • Tofu bevat weinig vet en geen cholesterol
  • Je krijgt er ook nog eens een portie calcium en ijzer bij
  • It’s super versatile – je kunt het gebruiken in allerlei gerechten

Dus of je nu een vleesvrije dag hebt of fulltime plantaardig eet, tofu gehakt is je nieuwe beste vriend in de keuken.

Get Creative met deze tofu gehakt recepten

Klaar om je inner chef los te laten? Check deze smakelijke receptideeën:

  • spaghetti bolognese met tofu gehakt
  • Enchilada’s met pittige tofu en bonen vulling
  • Shepherds pie met tofu-aardappel topping
  • Aziatische tofu gehakt wokschotel met rijst

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tofu gehakt


Tofu gehakt
Totale tijd20 minuten

Gehakt van tofu

4.20 van 15 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 400 gr stevige tofu
  • 2 el maizena
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 el sojasaus
  • 2 el eventueel vegetarische oestersaus
  • 1 tl sesamolie

Benodigdheden

  • Keukenpapier

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Wikkel de tofu in keukenpapier, leg op een bord en zet er iets zwaars op. Laat 30 minuten staan tot er zo veel mogelijk vocht uit is. Verbrokkel de tofu met je handen boven een kom. Doe de maizena erdoor en roer goed door.
  • Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tofu in 7-10 minuten goudbruin en knapperig. Het mag echt goed bruin zijn, dat kan wel even duren. Breek het “gehakt” met een lepel uit elkaar, door de maizena gaat het namelijk nogal aan elkaar plakken.
  • Blus de pan af met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Roer door en laat nog 30 seconden pruttelen. Zet het vuur uit en serveer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.