Gegrilde little gem met piperade

Recept Gegrilde little gem met piperade: bereidingswijze

Doe eens iets heel anders met een sla soort die zich daar uitstekend voor leent. De little gem. Een stevige sla soort waar je bijzondere salades mee kunt maken, zoals dit recept voor gegrilde little gem met piperade.

Gegrilde piperade met little gem
Totale tijd45 minuten

Gegrilde little gem met piperade recept

3.86 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 kleine kroppen little gem
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 rijpe tomaten
  • 1/2 bos bleekselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 citroen
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: 80 gr rauwe ham

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd de kroppen little gem in kwarten en spoel onder de kraan het zand eruit. Dep goed droog en bestrooi met zout.
  • Snipper de knoflook, ui en rode peper. Snijd de paprika’s in reepjes en de tomaten en bleekselderij in blokjes.
  • Fruit de ui aan met knoflook en rode peper. Bak een beetje bruin, blus af met een scheut witte wijnazijn en laat rustig verder stoven.
  • Voeg na een paar minuten de bleekselderij, paprika en tomaat toe, met de laurier en paprikapoeder. Laat het geheel op laag vuur rustig stoven.
  • Laat intussen een grillpan heet worden. Grill de kwarten little gem met een scheutje zonnebloemolie, zodat er op alle kanten mooie grillstrepen staan. Blus af met een scheutje balsamicoazijn, zet het vuur uit en doe een deksel over de pan zodat de little gem rustig gaar wordt.
  • Maak de piperade op smaak met fijngesneden peterselie, sap en schil van de citroen en peper en zout.
  • Serveer de geroosterde little gem bovenop de piperade. Ook lekker met rauwe (Spaanse) ham. Dit laatste uiteraard niet als je vegan eet.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.