Frittata met venkel, worst en rucola
Yummie! Als je nog nooit een zelfgemaakte frittata hebt geproefd, dan mis je echt iets in jouw leven. Een frittata is heerlijk! Het Italiaanse gerecht lijkt een beetje op een omelet, maar dan is ‘ie wat dikker en rijker van smaak. Je kunt het vullen met groenten, verse kruiden, droge kruiden, vlees en vis. Doe wat je wil! Om het je makkelijk te maken bedacht ik deze ontzettend lekkere variant met venkel, worst en rucola.

Frittata met venkel, worst en rucola
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 gekruid worstje
- 1 venkelknol fijngesneden
- 1 handje rucola
- 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 gr gruyère
- 6 eieren
- 50 ml melk
- zout
- peper
- 2 el boter
Bereidingswijze:
- Bak de venkel zacht in de olijfolie binnen 3 minuten.
- Haal het vel van de worst af en bak het gehakt 5 minuten mee met de venkel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
- Klop de eieren los met de melk.
- Leg de rucola op de venkel en het gehakt in de de verwarmde ovenbestendige pan.
- Giet het eiermengsel ook in de pan. Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
- Zet na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
- Laat 8 minuten afkoelen en snijd in punten.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.