Frittata met paarse asperge en aardappel

Paarse asperge

De paarse asperge weet ieder gerecht om te toveren tot een feestje. Dat komt door de mooie paarse kleur, die geen invloed heeft op de smaak. Net als de groene asperge, groeit de paarse asperge boven de grond. Ook deze kleur ontstaat door de blootstelling aan het zonlicht. De paarse asperge is erg lekker. De groentesoort heeft een zachte bite, hartige smaak is ietsje zoeter dan de andere asperge soorten. Sommige beweren zelfs dat ze wat kruidachtig proeven. De asperge is rijk aan voedingsstoffen.

Ook het seizoen van de paarse asperge is kort: van april tot en met juni. Met een beetje geluk begint het seizoen vroeg en kun je ze in april al scoren. Het bereiden van de paarse asperge is simpel. Net als bij de groene asperge, snijd je enkel het houterige onderkantje eraf. Meer hoef je eigenlijk niet te doen, want de paarse asperge is rauw erg lekker. Wil je er toch iets mee doen? Dan kun je ze roosteren, grillen of stomen. Doe dat niet te lang: dan verliezen ze de mooie kleur en lekkere textuur.

Frittata met asperge en aardappel

Ben je op zoek naar een vernieuwend frittata recept? Dan is dit het recept voor jou! Ik proef het voorjaar direct als ik een hap neem van mijn frittata met asperge en aardappel. De combinatie van kaas, asperge en aardappel is gewoon zo lekker, ik kan het bijna niet beschrijven. Je moet het gewoon eventjes proeven. Totally worth it! Probeer jij het uit?

Frittata recept
Totale tijd20 minuten

Frittata met paarseasperge en aardappel

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 100 gr gekookte aardappel
  • 100 gr paarse asperges
  • 50 gr comte geraspt
  • 50 gr gruyere geraspt
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • zout
  • peper
  • 2 el boter

Bereidingswijze: 

  • Bak de paarse asperges en aardappels in de olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
  • Klop de eieren los met de melk. Roer de kazen en rasp de citroenschil erdoor.
  • Giet het eiermengsel in de pan. Iedere keer wanneer er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
  • Zet het na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
  • Laat 8 minuten afkoelen en snijd het in punten.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.