Pasta met broccoli en noten: een favoriet van Arie Boomsma

Eetgeheimen de Podcast – met Arie Boomsma

Deze week is fitnessdeskundige en sportschoolhouder Arie Boomsma bij mij te gast in de nieuwe aflevering van “Eetgeheimen”. Hij neemt ons via smaakherinneringen mee naar zijn jeugd als domineeszoon, zijn intieme bruiloft en zijn meest magische vakantie naar Florence.

pasta met broccoli en noten

Pasta met broccoli en geroosterde noten

Vandaag pasta Ć  la Arie Boomsma: een heel eenvoudige Ć©n heel smakelijke pasta met broccoli en geroosterde noten. Ik gebruikte hiervoor volkoren speltpasta, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete pastasoort gebruiken.

Lees ook mijn artikel: welke soorten pasta zijn er en waar gebruik je welke voor?

De broccoli rooster je ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de roosjes mooi gaar zijn. De noten kun je tegelijk in de oven roosteren of je kunt ervoor kiezen om ze in een droge koekenpan te roosteren. 

pasta met broccoli en noten
Totale tijd40 minuten

Pasta met broccoli en geroosterde noten

Een lekker makkelijk pasta gerecht voor een doordeweekse dag
4.44 van 48 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 2 stronken broccoli
  • 300 gr volkoren pasta
  • 2 el cashewnoten
  • 2 el hazelnoten
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicum om te serveren
  • parmezaanse kaas om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Neem een ruime bakplaat en doe de roosjes broccoli hierop. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en rooster in de oven – ongeveer 20 minuten.
  • De noten kun je tegelijk in de oven roosteren of je kunt hiervoor een (droge) koekenpan gebruiken. Laat de noten afkoelen voor gebruik.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde broccoli.
  • Verdeel over vier borden en strooi wat van de geroosterde noten erover. Gebruik nog wat extra olijfolie, basilicum en Parmezaanse kaas om de pasta met broccoli af te maken.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 416kcalKoolhydraten: 59gProteine: 13gVet: 17gVerzadigde vetten: 2gNatrium: 7mgKalium: 260mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 6IUVitamine C: 1mgCalcium: 39mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.