De magie van Azië
Wat deze omelet echt bijzonder maakt, is de subtiele Aziatische touch. Die sojasaus? Een echte gamechanger. Het tilt de groenten naar een hoger niveau en geeft ze die hartige, umami-smaak waar je geen genoeg van krijgt. En laten we crispy chili-olie niet vergeten – dat is de finishing touch die elke hap spannend maakt. Als je het mij vraagt, is dit soort eten pure comfort food, maar dan in een gezond jasje.
Eiwitrijk! Cottage cheese:
Laten we het ook even hebben over de cottage cheese in dit recept. Misschien denk je nu: “Cottage cheese? In een omelet?” Maar geloof me, het werkt! Cottage cheese heeft zo’n lekkere, lichte romigheid die perfect combineert met de zijdezachte eieren. Het voegt ook nog eens een flinke portie eiwitten toe, waardoor deze omelet een echte power meal is. Ideaal als je de dag goed wilt beginnen of een stevige lunch nodig hebt om je middag door te komen.

Dit gerecht is altijd goed!
Of je nu een lazy zondagochtend hebt, een snelle lunch in elkaar wilt flansen of indruk wilt maken op je vrienden met een lichte brunch, deze omelet past altijd. Het mooie is dat hij lekker vult, zonder dat je na afloop een zwaar gevoel hebt. En eerlijk, met al die verse groenten voelt het ook nog eens alsof je iets goeds voor jezelf doet, en dat mag best gevierd worden.
Als er één ding is dat ik je wil meegeven, dan is het wel dit: koken is liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor de mensen om je heen. Dus neem even de tijd om van dit gerecht iets bijzonders te maken. Dek de tafel mooi, leg je telefoon weg en geniet echt van het moment. Want uiteindelijk zijn dit de kleine dingen die het leven zo mooi maken.
Dus, wat denk je? Gaan we deze Aziatische omelet samen maken? Trek je schort aan, zet een gezellig muziekje op, en duik de keuken in. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Eiwitrijk Aziatisch omelet
Benodigdheden
- 1 mengkom
- 1 Garde
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 6 stuks eieren maat M
- 2 el melk
- 1 stuk rode paprika
- 50 gr shiitake
- 2 bosuitjes
- 2 el (zonnebloem)olie
- 100 gr spinazie
- 1 el sojasaus
- 4 el cottage cheese
- 50 gr taugé
- Crispy chili-olie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Klop de eieren los met melk, peper en zout en zet apart. Maak de paprika schoon, haal de zaadjes er uit en snijd in reepjes. Hak de shiitake in plakjes en de bosui fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan en roerbak de spinazie en shiitake kort op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
- Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en giet de helft van het eimengsel erin. Bak de omelet op middelhoog vuur tot de onderkant gestold is.
- Verdeel de helft van de cottage cheese, roergebakken spinazie en shiitake, stukjes paprika en taugé over één helft van de omelet. Klap de omelet dubbel en bak nog 1-2 minuten door, tot alles goed warm is. Maak zo ook de tweede omelet.
- Leg de omelet op een bord en garneer met wat crispy olie en fijngesneden bosui.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.