Ik heb hier een recept voor je dat je niet wilt missen. We gaan vandaag voor een Aziatische twist met garnalen in hoisinsaus. Super easy om te maken, bomvol smaak en helemaal on trend. Want zeg nou zelf, wie is er niet dol op garnalen?
Dus trek je schort aan, zet je koksmuts op en let’s get cooking. Ik beloof je dat dit gerecht een regelrechte smaaksensatie wordt waar je vrienden nog lang over zullen praten. Een gegarandeerde hit op elk diner of feestje.
Serveren maar
Dit is echt zo’n gerecht dat je lekker op tafel zet zodat iedereen zelf kan opscheppen. Zet er een grote schaal witte rijst of noedels bij, misschien wat gestoomde groenten als je het healthy wilt houden. En vergeet de lekkere koude biertjes niet, want die smaken er perfect bij.
En dan is het tijd om te smullen. Iedereen zijn eigen bordje vullen, happen, genieten en volop complimentjes in ontvangst nemen. Want geloof me, die gaan er komen. De garnalen lekker stevig en zoet, pittige kick van de peper, frisheid van de bosui en koriander. Elke hap is een klein feestje in je mond. Echt verslavend lekker, voor je het weet is de schaal leeg en zit iedereen vol en voldaan aan tafel.
Variatie is het geheim
Het mooie van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Geen garnalen in huis maar wel kip of varkensvlees? Werkt net zo goed! Of vervang de hoisinsaus eens door oestersaus of ketjap voor een andere twist. Je kunt er ook voor kiezen om de groenten mee te bakken. Lekker veel paksoi, taugé of zelfs asperges. Alles kan, zolang het maar past binnen de Aziatische vibe.
En heb je zin in een vegetarische variant? Vervang de garnalen dan door stevige tofu of tempé. Even goed marineren in de saus en bakken maar. Net zo lekker en helemaal plantaardig.
Dus mensen, waar wacht je nog op? Ren naar de winkel, scoor die garnalen en ga aan de slag. Want dit is zo’n recept dat je gewoon op je repertoire móet hebben. Easy, snel, waanzinnig lekker en geschikt voor elke gelegenheid.

Eenvoudige garnalen met hoisinsaus
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 el hoisin
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 600 gr rauwe garnalen gepeld of ongepeld
- 2 bosuien
- 400 gr gekookte noedels optioneel
Bereidingswijze:
Instructies
- Meng de hoisin met de sojasaus en rijstazijn. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en leg de garnalen in 1 laag in de pan. Bak 1 minuut, draai de garnalen om en bak nog ca. 30 seconden. Blus de pan af met de saus en bak nog ca. 30 seconden. Roer het geheel goed om zodat alle garnalen bedekt zijn met saus.
- Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de garnalen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.