Een klassieker met een twist
Pasta pesto, een echte klassieker uit de regio Ligurië in Italië. Pesto wordt van oorsprong gemaakt van basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het heeft een intense, maar frisse smaak. Ik ben er in ieder geval dol op. Wil je zelf eens pesto maken? Volg dan mijn recept voor de lekkerste pesto. Ik verwerk de pesto vandaag in mijn pasta pesto. De twist: je maakt het maar in één pan, dus gemak voorop.
Eenpans pasta pesto maken
Deze eenpans pasta pesto staat echt in een handomdraai op tafel. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de kip goudbruin gaar. Haal de kip uit de pan en bak de broccoli en knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de ongekookte pasta, slagroom en kippenbouillon toe en laat dit 10 minuten koken. Door al het vocht wordt de pasta net zo easy gaar als dat je het apart in een pan met water (en bouillon) kookt. Deze manier scheelt weer afgieten en afwassen.
Tip! Maak lekker veel in een ruime pan en vries het in, zodat je er nog eens van kunt eten.
Nog meer eenpansgerechten recepten
Ik kan me voorstellen dat je jezelf nu wel wil onderdompelen in meer eenpansgerechten. Het is gewoon zo’n makkelijk feestje. Gelukkig heb ik nog veel meer lekkers voor je. Denk bijvoorbeeld aan deze eenpans bolo of dit eenpansgerecht met orzo en zalm. Geloof me, van deze Italiaanse eenpanskip met spinazie word je ook heel vrolijk. Liever vega? Maak dan eens deze geroosterde paprika pasta.

Eenpans pasta pesto
Ingrediënten
- 2 tl olijfolie
- 500 gr kippendijfilets in blokjes gesneden
- Snuf peper en zout
- 1 teen knoflook
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- 250 gr farfalle
- 1 broccoli
- 150 gr pesto
- 1 blok Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Zet een pan op het vuur en voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe. Voeg daar vervolgens de kip, in blokjes, aan toe. Breng op smaak met peper en zout. De kip is gaar als ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie en voeg de knoflook en broccoli toe. Bak dit in zijn geheel even kort aan.
- Vervolgens voeg je de ongekookte pasta, kippenbouillon en slagroom toe. Laat dit voor ongeveer 10 minuten koken, totdat de pasta beetgaar is.
- Doe de pesto en geraspte Parmezaanse kaas bij de eenpans pasta en meng dit goed door elkaar. Schep als laatste de gebakken kipblokjes er doorheen.
- Schep op diepe borden en maak eventueel af met nog wat Parmezaanse kaas.
- Recepten
- Budget recepten
- Diner
- Eenpansgerechten
- Kaas recepten
- Kip recepten
- Pasta recepten
- Snelle recepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.