Eenpans noedels

Eenpansgerechten

Wist je dat ik groot fan ben van eenpansgerechten? Omdat je maar één pan nodig hebt, zijn ze heel eenvoudig te maken. Vandaag maak ik dus een vega noedelgerecht in één pan, maar je kunt ook variëren met vlees, gevogelte, zeevruchten, groenten, rijst, pasta of aardappelen. Dit eenpansgerecht met gele rijst is bijvoorbeeld heel lekker. En wat dacht je van mijn eenpans bolo?

Ideaal voor doordeweeks, maar ook als je veel gasten over de vloer hebt. In het geval van een verjaardag of een etentje bijvoorbeeld. Scheelt ook weer afwas!

Een gezonde maaltijd

Dit vega eenpansgerecht met noedels is er een waar ik echt heel vrolijk van word. Ik gebruik in dit geval ramen noedels. Dat zijn dunne Japanse noedels. Wat mij betreft perfect als basis voor dit gerecht. Er zitten verder heel veel groenten in dus het is echt top gerecht voor als je een gezonde leefstijl aanhoudt. Wil je het extra gezond doen? Vervang de ramen noedels dan door volkoren noedels. Extra veel vezels!

vega noedels eenpansgerecht Miljuschka

Vega noedels in één pan

Dit snelle eenpansgerecht met noedels is echt zo gemaakt. De basis breid ik uit met groenten zoals wortels, edamame en paprika. Ik maak het feestje helemaal compleet met heerlijke smaakmakers zoals knoflook en gochujang en Sriracha. Houd je van pittig? Voeg dan een pepertje toe of druppel achteraf nog een beetje Sriracha over je eigen portie.

Ga je ‘t maken? Snijd de groenten en doe vervolgens simpelweg alles in een pan en kook het geheel voor 3 tot 4 minuten. Daarna staat er een pannetje vol lekkers op je te wachten. Mega voedzaam! Alle ingrediënten en de (super snelle) bereidingswijze check je hieronder. Eet smakelijk!

Vega noedels eenpansgerecht
Totale tijd10 minuten

Eenpans noedels

4.17 van 18 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olie
  • 1 witte ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 cm gember
  • 2 el gochujang
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl vissaus
  • 300 gr noedels
  • 500 ml groentebouillon 2 blokjes
  • 80 ml sojasaus
  • Sriracha naar smaak
  • 175 gr edamame-boontjes
  • 1 Paksoi

Garnering (optioneel)

  • limoenpartjes naar smaak
  • bosui naar smaak
  • rode peper naar smaak
  • witte sesamzaadjes naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de wortel en paprika in blokjes en snijd de paksoi in grove stukken.
  • Bak de ui, paprika en wortel even kort aan.
  • Voeg de gochujang, gember, suiker, knoflook, vissaus, noedels en hete bouillon toe. Voeg vervolgens de Sriracha, sojasaus, paksoi en edamame toe en kook het geheel voor 3-4 minuten.
  • Schep de noedels op je bord en doe er optioneel nog Sriracha, witte sasamzaadjes, rode peper, limoenpartjes, en bosui overheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.17 from 18 votes (17 ratings without comment)