Danish pastry: cheat versie met croissantdeeg
25 minuten
Danish pastry
Na het ongekende succes van de chocolade babka was het natuurlijk tijd voor nog een leuke creatie met een blikje croissantdeeg. Hier kun je trouwens ook een bladerdeeg plakje voor gebruiken. Maar net wat je voorhanden hebt.
We maken dit keer een Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Het is natuurlijk niet helemaal de echte versie. Dit is de cheat versie die je in no time op tafel kunt zetten.
Omdat het vouwen van deze Danish pastry nog het meeste werk is heb ik voor jullie stap voor stap foto’s gemaakt die precies laten zien hoe je het vouwen doet. Niet ingewikkeld als je eenmaal weet hoe je het moet doen.
Vervolgens bestrijk je het croissantdeeg met een beetje eigeel, je bakt het in de oven en na afkoelen doe je er lekker jam op en wat vers fruit als je dat wilt. Of slagroom. Of banketbakkersroom… Of…. laat je fantasie voor deze Danish pastry de vrije loop!
Doe meer met croissantdeeg – Danish pastry
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg
- 1 eigeel losgeklopt
- 3 el abrikozenjam
- Vers fruit naar keuze
- Amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Rol het blikje croissantdeeg uit en haal het per twee uit elkaar. Je houdt dan een vierkantje over. Druk de naad dicht zodat je een mooi vierkant stukje hebt,
- Volg de aanwijzingen op de foto's om het in vorm te vouwen.
- Bestrijk met het eigeel en bak in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe in het midden een eetlepel abrikozenjam. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met vers fruit
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.