Koekjes recepten

Dit recept valt onder

Doe meer met croissantdeeg – Danish pastry

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 3

Ingredienten

1 blik croissantdeeg

1 eigeel, losgeklopt

3 el abrikozenjam

Vers fruit naar keuze

Amandelschaafsel

Sharing is caring!

Danish pastry

Na het ongekende succes van de chocolade babka was het natuurlijk tijd voor nog een leuke creatie met een blikje croissantdeeg. Hier kun je trouwens ook een bladerdeeg plakje voor gebruiken. Maar net wat je voorhanden hebt.

We maken dit keer een Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Het is natuurlijk niet helemaal de echte versie. Dit is de cheat versie die je in no time op tafel kunt zetten.

Omdat het vouwen van het gebak nog het meeste werk is heb ik voor jullie stap voor stap foto’s gemaakt die precies laten zien hoe je het vouwen doet. Niet ingewikkeld als je eenmaal weet hoe je het moet doen.

Vervolgens bestrijk je het croissantdeeg met een beetje eigeel, je bakt het in de oven en na afkoelen doe je er lekker jam op en wat vers fruit als je dat wilt. Of slagroom. Of banketbakkersroom… Of…. laat je fantasie de vrije loop!

Danish pastry

Danish pastry

Aantal personen: 3
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 eigeel, losgeklopt
  • 3 el abrikozenjam
  • Vers fruit naar keuze
  • Amandelschaafsel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Rol het blikje croissantdeeg uit en haal het per twee uit elkaar. Je houdt dan een vierkantje over. Druk de naad dicht zodat je een mooi vierkant stukje hebt,
  3. Volg de aanwijzingen op de foto's om het in vorm te vouwen.
  4. Bestrijk met het eigeel en bak in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe in het midden een eetlepel abrikozenjam. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met vers fruit

Nog meer lekkers