Makkelijke versie van pruimentasjes

Pruimentasjes

In Tsjechië worden pruimentasjes gemaakt met een deeg van aardappel, meel en eieren. Op zoek naar een recept voor originele pruimentasjes kwam ik zoveel variaties tegen dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik besloot om er mijn eigen twist aan te geven. Waardoor dit recept voor pruimentasjes totaal niet authentiek is, maar wel lekker makkelijk en snel! Ben je op zoek naar een meer originele versie dan kan ik je aanraden om hier even te kijken.

Snelle lekkernij

Mijn versie van de pruimentasjes is dus vele malen makkelijker. Ik vulde de bladerdeegrondjes met verse pruimen, maar je kunt ook goed abrikozen, perziken of iets vergelijkbaars gebruiken. In Tsjechië wordt het ook vaak gevuld met een dikke pruimenjam. Dat zou je ook hier kunnen toepassen. Het kan zijn dat de bladerdeegzakjes iets openknappen tijdens het bakken. Zeker als je een jam gebruikt als vulling is die kans vrij groot. Zorg dan in ieder geval dat je de rondjes goed dichtdrukt met een vork aan de randjes. Uiteindelijk is het niet erg als het er een beetje uitbubbelt. Sterker nog ik vind dat stiekem altijd wel lekker.

De randjes worden er namelijk lekker knapperig van dus maak je er vooral niet al te druk om.

Wil je deze lekkere pruimentasjes ook maken? Check dan het recept hieronder voor de eenvoudige uitleg van hoe je ze maakt. En zoals gezegd; maak er ook eens appeltasjes van, of perentasjes of welk ander fruit je maar lekker vindt. Let wel op dat het fruit niet té nat is.

Check hier alle Tsjechische recepten.

pruimentasjes

Pruimentasjes

Een vereenvoudigde versie van het Tsjechische recept
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Tsjechische keuken
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • uitsteker van 10 cm rond

Ingrediënten
 

  • 10 stuks bladerdeeg vierkante velletjes
  • 5 pruimen vers
  • 1 ei losgeklopt
  • Poedersuiker om te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Laat de velletjes bladerdeeg goed ontdooien. Steek met de ronde uitsteker rondjes eruit.
  • Doe een kwart pruim op elk rondje, bestrijk de randen een beetje met het losgeklopte ei en plak ze goed dicht. Dichtdrukken met een vork kan ook goed.
  • Leg de halve rondjes nu op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bestrooi de pruimentasjes met poedersuiker en serveer warm.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.