DiscoDip koekjes icecream sandwich

DiscoDip

Na jaren de lekkerste dingen over de hele wereld te hebben gezocht, gegeten en gekookt breng ik nu alles samen op een festival: DiscoDip. Het festival voor alle lekkerbekken van Nederland. Natuurlijk zijn er alle parels rondom eten en drinken die ik hoogstpersoonlijk voor jullie heb geselecteerd. Ik noem een paar toppers. De gevulde bolus van Robert, to die for slagroomtruffels, bao buns, overvolle borrelplanken, sjieke snacks en nog veel meer. Nu hoef je niet meer stad en land af te rijden of te vliegen. Je vindt het beste van alles op één festival.

DiscoDip koekjes recept

Maar terug naar de DiscoDip koekjes icecream sandwich. Hoe je die maakt? Heel makkelijk. Je maakt namelijk mijn basis koekjesdeeg recept wat hieronder staat, maar doet 2 dingen anders. Mijn ultieme lifehack is namelijk koekjes maken door middel van bolletjes te maken met een ijsschep. Je kan natuurlijk ook nog de plakjes maken zoals in het recept staat, maar ik vind de bolletjes met een ijsschep makkelijker. Je haalt de bolletjes namelijk door de discodip heen en bakt ze met de leuke gekleurde suikerballetjes af. Let op! Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, ze lopen namelijk flink uit. Zijn de koekjes gebakken en afgekoeld? Dan kan je ze natuurlijk zo eten, maar dit is een icecream sandwich recept dus dat gaan wij er nu van maken.  Pak 2 koekjes en doe daar een flinke bol ijs tussen. Eigenlijk elke smaak kan, maar ik gebruik vanille. Druk flink aan. En bestrooi de buitenkant van het ijs met meer DiscoDip, tadaa!

Zie ik jou op mijn festival? Koop je kaartje hier.

Basisrecept voor koekjesdeeg
Totale tijd25 minuten

Basisrecept voor koekjesdeeg

4.27 van 64 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanillepasta of vanille-essence
  • 300 g bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze: 

  • Meng de zachte boter en twee soorten suiker door elkaar, dit kan met een spatel of mixer. Doe het ei en de vanille erbij en meng even door. Voeg de bloem, baking soda en zout toe en meng door. Niet te lang: zodra het gemengd is, is het goed.
  • Verdeel het deeg in twee delen en vorm elk tot een rol. Verpak in plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koeling om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rollen in 15 grote of 30 kleine koekjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Let op: de koekjes lopen flink uit, dus houd veel ruimte er tussen. Gebruik dus het liefst meerdere bakplaten.
  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten af op 180 graden.
  • Tip: bewaar overgebleven deeg in een rol bakpapier in de vriezer. Deze kan je zodra je wil in plakjes snijden en afbakken: zo zet je altijd in een mum van tijd verse koekjes op tafel!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

discodip koekjes miljuschka min

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.