Het is bijna Pasen, een bijzondere tijd van het jaar. Misschien ben je al druk in de weer met de voorbereidingen van een heerlijke ontbijt, brunch, lunch of diner. Ik in ieder geval wel! Een goed gevulde, prachtige paastafel vergt namelijk wat voorbereiding. Hartstikke leuk ook, je wordt er creatief van en als het eenmaal zo ver is kun je alleen nog maar genieten. Dat laatste doe ik met Pasen graag met mijn gezin. En speciaal voor jou heb ik wat paastips. Enjoy!
De perfecte paastafel
Eten aan een mooi gedekte tafel, zorgt toch net voor dat beetje extra. Bij een gelegenheid als deze gebruik ik dan ook vaak een tafelkleed. Deze vormt de achtergrond van alle prachtige decoratie en de overheerlijke hapjes. Voor Pasen zijn er tal van mogelijkheden van pasteltinten tot felle kleuren en patronen. Kies dus vooral een thema uit.
Servies is net zoiets. Het moet bij jouw tafelkleed passen, maar niet teveel afleiden van de lekkernijen die erop liggen, die wil je namelijk mooi laten uitkomen. Ga daarom voor subtiel. Verder zijn hoge wijnglazen een pré. Je vult ze met kleurrijke sappen of sprankelend water. En een mimosa op zijn tijd kan ook lekker zijn.
Klaar voor de paasbrunch
Bij een paastafel hoort natuurlijk ook paasdecoratie. Ik vind het altijd leuk om servetten te vouwen in de vorm van een konijn. Je rolt een mooi stoffen servet op rondom een gekookt ei en vouwt hem samen vast met wat touw. Het leukste is natuurlijk als de eitjes beschilderd zijn met een gezichtje en voor de gezelligheid kun je ook nog een klein bloementakje of iets anders groens uit de tuin tussenstoppen. Verder kun je decoraties als kaarsen, bloemen en ander groen in het midden van de tafel zetten. Dat voegt net een extra vleugje gezelligheid toe.

Aan de bak
Bij de paastafel hoort een goed gevulde tafel met zowel hartige als zoete lekkernijen. Ik vind het altijd geweldig om mijn kinderen te betrekken bij het maken van de hapjes. En dan denk ik natuurlijk niet alleen aan het schilderen van eieren, al is dit echt hartstikke gezellig. Maar denk ook eens aan het bakken van een stapel pannenkoeken en die creatief versieren, het maken van paashaaseitjes of het maken van hele lekkere chocolade eiernestjes.
Dat bakken en Pasen goed samengaan, hoef je mij niet meer te vertellen. Ik bak het liefst mijn eigen paasbroodjes met kaas.