De meest smeuïge cinnamon rolls ooit

De basis

Zoals beloofd zijn mijn cinnamon rolls easy peasy. De basis, of terwijl wel het deeg, maak ik van kant-en-klaar croissantdeeg. En ja, ik weet dat er scheurtjes in croissantdeeg zitten, maar die maak ik na het uitrollen gewoon dicht. Daar verdeel ik er een zelfgemaakte vulling over op basis van kaneel (off course). Na het vullen rol ik het deeg op langs de korte kant, snijd ik ze in 6 gelijke stukken en leg ik ze in een ovenschaal met opstaande rand. Zorg voor een ruime ovenschaal, want tijdens het bakken zetten de cinnamon rolls flink uit. Je wilt natuurlijk niet dat de cinnamon rolls helemaal aan elkaar gaan plakken.

De key voor smeuïge cinnamon rolls.

Cinnamon rolls min 2

Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het van die droge cinnamon rolls. Jij ook? No worries, want als je mijn recept volgt zet je straks nog een hap in de meest smeuïge cinnamon rolls ever. Er is één belangrijke factor die bijdraagt aan de zoetsappigheid van deze heerlijke kaneelbommetjes. Tromgeroffel… het is slagroom die de wonderen verricht! In de ovenschaal, giet ik slagroom bij de nog ongebakken cinnamon rolls. Hierdoor trekt het tijdens het bakken in het deeg. Zo blijven de cinnamon rolls lekker zacht en smeuïg. 

Frosting feest

Cinnamon rolls frosting min 2

Als er iets hoort bij smeuïge cinnamon rolls dan is het natuurlijk een enorme hoeveelheid frosting. Die maak je terwijl de cinnamon rolls in de oven zitten. Het is heel eenvoudig. Je doet roomkaas, roomboter, poedersuiker, vanille-extract en een snufje zout in een kom en mengt het tot een lekker egaal mengsel. Zodra de cinnamon rolls uit de oven komen, kun je de frosting er met alle liefde overheen smeren. Door de warme cinnamon rolls smelt de frosting een beetje, en dat precies wat je wil. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is ervan genieten!

Cinnamon rolls Mil min 2

Cinnamon rolls frosting min 2
Totale tijd30 minuten

De meest smeuïge cinnamon rolls ooit

4 van 94 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 cinnamon rolls

Vulling

  • 1 rol croissantdeeg
  • 50 gr roomboter
  • 70 gr lichtbruine basterd suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 appel (optioneel – het liefst Granny smith)

Topping

  • 50 gr roomboter
  • 70 gr lichtbruine basterd suiker
  • 1 el kaneel
  • 150 ml slagroom

Frosting

  • 50 gr roomkaas
  • 25 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 40 gr poedersuiker
  • 0,5 tl vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180º.
  • Rol het croissantdeeg in zijn geheel uit en druk alle eventuele scheurranden goed dicht.
  • Smelt de boter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel voor de vulling in een pannetje en verdeel dit over het deeg. Zorg dat er een centimeter aan de randen vrij blijft. Rol het deeg op langs de kortste kant.
  • Snijd de rol in 6 gelijke stukken en leg in een ovenschaal met opstaande rand.
  • Smelt, voor de topping, in hetzelfde pannetje nog een keer roomboter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel. Schenk eerst de slagroom in de ovenschaal en verdeel vervolgens het gesmolten kaneel-botermengsel over de ongebakken cinnamon rolls.
  • Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de frosting. Doe de roomkaas, roomboter, poedersuiker, vanille extract en een snufje zout in een kom en meng dit tot een egaal mengsel.
  • Verdeel de frosting over de cinnamon rolls zodra ze uit de oven komen. Genieten maar!

Tip! appel cinnamon rolls

  • Wil je is een keer iets anders? Voeg dan blokjes appel toe aan de cinnamon rolls. Wanneer de vulling op het deeg zit, verdeel je de appel en daarna rol je het deeg op. Verder blijven de stappen hetzelfde.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4 from 94 votes (93 ratings without comment)