De wondere wereld van traybakes
Een traybake is een bakmethode zonder al te veel poespas. Het enige wat je nodig hebt, is een bakplaat, wat betekent dat er weinig afwas bij komt kijken. Ideaal voor na een drukke doordeweekse dag. Het mooie aan traybakes is dat je een grote hoeveelheid kan maken. Handig voor als je een groot gezin hebt, en met weinig inspanning toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. De mogelijkheden van traybakes zijn eindeloos. Probeer bijvoorbeeld eens deze traybake met kip courgette en balsamico of deze gezonde traybake met zalm.
Uniekaas
Voor dit gerecht gebruik ik Uniekaas rasp jong belegen. Je gebruikt deze lekkere kaas als topping voor over je traybake. Het maakt je traybake nog lekkerder, zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Ideaal! Na het bakken van groenten bijvoorbeeld, voeg je de kaas toe en zet je ‘m voor nog 5 minuten terug in de oven.

Traybake AVG maken
Zoals de naam van dit gerecht al zegt, maak ik deze traybake dus met aardappels, vlees en groenten. Het vlees dat ik voor dit gerecht gebruik zijn malse merguez worstjes. Het AVG’tje is natuurlijk niet compleet zonder de G van groenten. Ik kies vandaag voor een combi van broccoli en bloemkool. Deze ingrediĆ«nten gaan heel goed samen met Uniekaas rasp jong belegen. Het maken van deze traybake AVG is heel eenvoudig. Je snijdt de aardappelen in partjes en de groenten in roosjes. Meng het met de kerrie en wat olijfolie. Stort vervolgens het groentemengsel op een bakplaat en verdeel de worstjes er overheen. Voeg wat peper en zout toe na smaak. Schuif de traybake in de oven en schep halverwege om. Na 25 minuten voeg je de kaas toe. Nog even terug in de oven… Et voilĆ , er staat een heerlijke traybake op je te wachten.
Hieronder lees je hoe ik deze eenvoudige traybake AVG maak.

De lekkerste traybake AVG
Ingrediƫnten
- 400 gr aardappelpartjes
- 500 gr broccoli en bloemkool (gemengd)
- 8 merguez worstjes (300 gr)
- 2 el kerriepoeder
- 150 gr Uniekaas rasp jong belegen
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.Ā
- Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.Ā
- Doe de aardappelpartjes, broccoli en bloemkool in een kom en meng ze met kerriepoeder en olijfolie.Ā
- Verdeel de groenten over de bakplaat en leg de worstjes er gelijkmatig overheen.Ā
- Besprenkel het geheel met peper en zout naar smaak.Ā
- Rooster de traybake gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Halverwege de baktijd de ingrediĆ«nten even omscheppen.Ā
- Voeg de Uniekaas rasp jong belegen toe na 5 minuten (na het omscheppen) en laat dit goudbruin meekleuren in de oven.Ā
- Recepten
- Budget recepten
- Diner
- Eenpansgerechten
- Hoofdgerechten
- Snelle recepten
- Traybake recepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.