De lekkerste pizza quattro formaggi

Pizza hagel met Uniekaas

Say cheese! Deze pizza quattro formaggi maak ik met de allerlekkerste kaas ter wereld, namelijk: Uniekaas KaasTopper Pizza Hagel. Dat is geraspte kaas, maar dan veel grover en dikker dan de geraspte kaas die je misschien gewend bent. En de smeltkwaliteit? Daar zeg je u tegen. The best of all: het is een vier kazen combi, of terwijl quattro formaggi. Oftewel: dé perfecte kaas voor op een pizza. 

Italiaanse wonderen

Je verwacht het misschien al wel, maar de pizza quattro formaggi komt oorspronkelijk uit Italië. Geniaal die Italianen: simpelweg vier lekkere kazen met elkaar te combineren en daar een pizza mee beleggen. Zo ontstond het quattro formaggi feestje. De vier kazen die meestal worden gecombineerd zijn mozzarella, gorgonzola, fontina en Parmezaanse kaas. 

Tip voor een extra knapperige bodem

Houd je van een extra knapperige pizzabodem? Rol het pizzadeeg dan extra dun uit. Het werkt namelijk zo: hoe dunner de korst, hoe knapperiger het eindresultaat. Een goede hete oven is trouwens ook key voor een knapperige bodem. Heb je de luxe van een pizzasteen in huis? Die werkt ook top voor een knapperige bodem.

Ik smeer de pizza in met passata en beleg hem met courgette en de overheerlijke Uniekaas.

De lekkerste pizza’s

Naast deze pizza quattro formaggi heb ik nog meer amazing pizza’s gemaakt. Deze pizza met champignons is heel lekker en deze moestuinpizza is ook fantastisch om een keer te proberen. 

Benieuwd naar hoe je deze overheerlijke plaatpizza quattro formaggi maakt? De precieze bereidingswijze vind je hieronder. 

Plaatpizza uniekaas
Totale tijd35 minuten

De lekkerste pizza quattro formaggi

1.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 persoon
  • rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 100 g passata gezeefde tomatensaus 
  • 1/2 courgette 
  • 1 tl gedroogde oregano 
  • 175 g Uniekaas KaasTopper Pizza Hagel Quattro Formaggi gemengde vierkazenmix

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Rol het kant-en-klare pizzadeeg uit op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Rol de uiteinden ietsjes terug, zodat er een dun opstaand randje ontstaat.
  • Verdeel de passata (gezeefde tomatensaus) gelijkmatig over het deeg. 
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en beleg de passata met de courgetteplakjes. 
  • Bestrooi de pizza met gedroogde oregano naar smaak en vervolgens met de Uniekaas Pizza Hagel.
  • Plaats de bakplaat (of ovenschaal) in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of totdat het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten en lichtbruin is. 
  • Haal de pizza uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.