De lekkerste kweepeercake

Heerlijke kweepeercake

Aan de voorraad kweepeer lijkt maar geen einde te komen. De boom in mijn tuin geeft er zoveel! En wat met al dat lekkere fruit te doen? Een kweepeercake bakken, bijvoorbeeld! Deze geweldige cake is ook fantastisch met appel, trouwens.

En om eerlijk te zijn heb je er ook niet heel veel kweeperen voor nodig dus die kweepeervoorraad slinkt er niet bijster veel van. Tenzij je natuurlijk voor de hele familie kweepeercake gaat bakken. Dat is nog een goede optie!

Maak ook eens deze perentaart: echt herfst op je bordje

Maken van de cake

Het maken van de kweepeercake is kinderlijk eenvoudig. Het belangrijkste is dat je de eieren met de suiker mooi luchtig klopt. Dus denk niet na een minuutje dat het wel goed is. Laat je mixer echt minimaal een minuut of 8 flink doorkloppen tot het volume is vergroot en je een mooi luchtig geheel hebt gekregen.

De kweepeerblokjes hebben wel de neiging om naar beneden te zinken in het beslag. Wat kan helpen is om ze even door een klein laagje poedersuiker te wentelen. Daar worden ze iets stroever van, en daarmee zorg je voor een betere verdeling in de kweepeercake.

Als bakvorm gebruik ik trouwens een 20 cm springvorm. Deze is ideaal:

Bakken van de kweepeercake

Ik bak de kweepeercake niet op al te hoge temperatuur. Ik hou 160˚C hetelucht aan, en laat hem langer bakken dan je misschien gewend bent. Dat komt de smaak en de kweepeer ten goede!

Kweepeercake 4

Kweepeercake
Totale tijd1 uur 15 minuten

De lekkerste kweepeercake

Deze heerlijke kweepeercake wil je keer op keer maken!
4.42 van 78 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)
  • 3 eieren
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3 kweeperen geschild in blokjes
  • 135 gr bloem
  • Poedersuiker

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C (hete lucht) en vet de springvorm goed in. Bestuif met bloem.
  • Klop de eieren met de suiker en het zout voor 8 minuten tot een luchtig geheel.
  • Zeef de bloem erboven uit en spatel dit er voorzichtig door.
  • Spatel de stukjes kweepeer erdoorheen en doe over in de springvorm.
  • Bak een uur in de oven af. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Zo niet dan laat je hem nog even 10 minuten extra bakken.
  • Laat de cake volledig afkoelen en bestrooi voor serveren met poedersuiker.
  • Natuurlijk ook heerlijk met slagroom erbij!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.