Cupcakes met limoen en maanzaad

Tijd

Frisse cupcakes

Als ik heel eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik nu niet meteen groot fan ben van cupcakes. Ja tuurlijk maak ik ze wel eens zoals deze Halloween cupcakes met pompoen, maar vaak is het vooral voor de kids en minder voor mezelf.

Deze heerlijke cupcakes met limoen en maanzaad zijn daarop toch wel de uitzondering. In het recept vind je ook een optie voor een topping. Die kun je erbij maken, maar je kunt het ook heel goed weglaten want de cakejes zijn ook heerlijk zonder de frosting.

Citroenmaanzaad cupcakes
Cupcakes met citroen en maanzaad

Cupcakes met limoen en maanzaad

4.56 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el maanzaad
  • 175 gr suiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 100 gr naturel yoghurt
  • 175 gr boter gesmolten en afgekoeld

Topping (optioneel)

  • 225 gr roomkaas
  • 115 gr boter zacht
  • 1 tl vanille
  • 1/8 tl zout
  • 200 gr poedersuiker
  • Wat maanzaad om te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe cupcake papiertjes in een cupcake bakblik of gebruik siliconen vormpjes.
  • Zet de flexiklopper op de Kenwood Titanium chef en weeg met de ingebouwde weegschaal de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en maanzaad samen in de kom.
  • In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt en dit mix je even door met een vork.
  • Voeg dit vervolgens toe aan je droge ingredienten samen met de gesmolten boter en klop het even kort door tot het goed gemengd is.
  • Verdeel dan over de 12 vormpjes.
  • Bak voor 20-22 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen, haal ze dan voorzichtig uit het bakblik en zet op een cakerek om af te koelen.
  • Voor de frosting doe je roomkaas, boter, vanille en zout in de mengkom van de Kenwood. Hier zet je weer de flexiklopper op.
  • Voeg hier poedersuiker aan toe en klop tot een dik romig geheel. Doe over in een spuitzak en leg heel even in de koelkast om wat op te stijven. Is het mengsel te dun voeg dan extra poedersuiker toe.
  • Spuit op de cupcakes en bestrooi met nog een beetje maanzaad.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!