Cake recepten

Cupcakes met limoen en maanzaad

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 45 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

175 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr amandelmeel

2 el maanzaad

175 gr suiker

Rasp van 2 citroenen

3 eieren

100 gr naturel yoghurt

175 gr boter, gesmolten en afgekoeld

Topping (optioneel)

225 gr roomkaas

115 gr boter, zacht

1 tl vanille

1/8 tl zout

200 gr poedersuiker

Wat maanzaad om te bestrooien

Sharing is caring!

Frisse cupcakes

Als ik heel eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik nu niet meteen groot fan ben van cupcakes. Ja tuurlijk maak ik ze wel eens zoals deze Halloween cupcakes met pompoen, maar vaak is het vooral voor de kids en minder voor mezelf.

Deze heerlijke cupcakes met limoen en maanzaad zijn daarop toch wel de uitzondering.

Citroenmaanzaad cupcakes

In het recept vind je ook een optie voor een topping. Die kun je erbij maken, maar je kunt het ook heel goed weglaten want de cakejes zijn heerlijk zonder de frosting.

Dus of je die maakt is een persoonlijke keuze. De cupcakes met limoen en maanzaad zijn heerlijk met en zonder!

Cupcakes met citroen en maanzaad

Cupcakes met limoen en maanzaad

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el maanzaad
  • 175 gr suiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 100 gr naturel yoghurt
  • 175 gr boter, gesmolten en afgekoeld

Topping (optioneel)

  • 225 gr roomkaas
  • 115 gr boter, zacht
  • 1 tl vanille
  • 1/8 tl zout
  • 200 gr poedersuiker
  • Wat maanzaad om te bestrooien

Instructies

    Verwarm de oven voor op 180˚C.
    Doe cupcake papiertjes in een cupcake bakblik of gebruik siliconen vormpjes.
    Zet de flexiklopper op de Kenwood Titanium chef en weeg met de ingebouwde weegschaal de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en maanzaad samen in de kom.
    In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt en dit mix je even door met een vork.
    Voeg dit vervolgens toe aan je droge ingredienten samen met de gesmolten boter en klop het even kort door tot het goed gemengd is.
    Verdeel dan over de 12 vormpjes.
    Bak voor 20-22 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen, haal ze dan voorzichtig uit het bakblik en zet op een cakerek om af te koelen.

    Voor de frosting doe je roomkaas, boter, vanille en zout in de mengkom van de Kenwood. Hier zet je weer de flexiklopper op.
    Voeg hier poedersuiker aan toe en klop tot een dik romig geheel. Doe over in een spuitzak en leg heel even in de koelkast om wat op te stijven. Is het mengsel te dun voeg dan extra poedersuiker toe.
    Spuit op de cupcakes en bestrooi met nog een beetje maanzaad.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Kenwood.

Nog meer lekkers