Courgettenestjes met een eitje

Courgettenestjes met een eitje

Dit leuke gerechtje van courgettenestjes is ideaal als onderdeel van een ontbijttafel of als lichte lunch. Door het ei vult het alsnog behoorlijk, maar je kunt het ook prima serveren met een grote salade ernaast.

De courgettenestjes kun je behalve met courgette ook maken met bijvoorbeeld zoete aardappel. Dat vult bovendien meer dan de courgette zelf, dus wil je het gerechtje wat meer body geven maak er dan zoete aardappelnestjes van. Of serveer het op brood of met een cracker. Dat is ook erg lekker.

Om de courgettenestjes te maken heb je een spiraalsnijder nodig. Die koop je al voor weinig onder andere bij bol.com. Daarmee draai je de courgette tot spiralen. Je hebt ongeveer 1 of 2 courgettes nodig voor de hoeveelheid in de nestjes. Ligt ook een beetje aan hoe groot je het nestje maakt.

In de pan

Heb je geen in om de oven aan te zetten of heb je geen oven, je kunt dit gerecht ook prima maken in de pan. Vorm de courgettenestjes dan in een koekenpan en breek het eitje in de pan. Het zal misschien wat minder mooi bij elkaar blijven, maar de smaak zal er zeker niet minder om zijn.

En heb je nog courgette over? Maak dan ook eens de courgettesoep.

courgettenestjes
Totale tijd25 minuten

Courgettenestjes met een eitje – lunch

4.09 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr courgette ‘spaghetti’
  • 4 eieren
  • 20 gr peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen bakmat en vet deze goed in. Dit voorkomt het plakken van de courgettenestjes.
  • Verdeel de courgetti in vier gelijke porties en draai dit op de bakplaat tot een nestje. Maak een holletje in het midden en breek hier een eitje in.
  • Bestrooi met een klein beetje peper en zout en schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot het ei gaar is.
  • Serveer met de gehakte peterselie erover.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.