Cornbread

Cornbread: een Amerikaanse klassieker. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld als je brisket of pulled pork serveert. 

Cornbread 

Als je wel eens in Amerika bent geweest, weet je hoogstwaarschijnlijk wel wat cornbread is. Deze broodcake wordt gemaakt van maismeel en wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht. Tijdens de lunch, het diner of als snack, vooral in de southern states eten ze het ontzettend graag. Cornbread past heel erg goed bij BBQ– en vleesgerechten, zoals spareribs en pulled pork, maar is op zichzelf met een lekkere dip ook om van te smullen.

Ik maakte dit gerecht in een gietijzeren Combekk pan. Heb je geen gietijzeren pan in huis? Geen paniek, dan kun je ook een bakvorm gebruiken.

Op zoek naar nog meer Amerikaanse gerechten? Lees dan snel met artikel over mijn favoriete Amerikaanse gerechten

Maismeel als basis

Om een misverstand uit de wereld te helpen: maismeel is iets anders als maiszetmeel, dat ook wel maïzena genoemd wordt. Maismeel wordt namelijk gemaakt van fijngemalen maïskorrels. Het meel is dan ook gelig van kleur, daarnaast is het ook wat zoeter en voller dan bijvoorbeeld tarwemeel. Het is daardoor een goede basis voor dit cornbread. 

Cornbread 2

Cornbread 2
Totale tijd40 minuten

Cornbread

3.17 van 6 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen
  • 50 gram boter gesmolten
  • 200 gram maïsmeel
  • 30 gram tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 300 ml karnemelk
  • 1 tl zout
  • 1 ei

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven op 220°C. Neem een gietijzeren pan van ongeveer 20 cm doorsnede en zet in de oven, laat goed heet worden.
  • Meng maïsmeel, tarwebloem, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom.
  • Meng 40 gram gesmolten boter, karnemelk en ei in een andere kom. Meng door elkaar en roer kort.
  • Neem de hete pan uit de oven en doe resterende 10 gram boter er in. Zorg dat de pan overal boter heeft en giet het beslag er in. Zet de pan terug in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak 25 tot 30 minuten.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.