Cookie dough ijs met honeycomb

Ik ben dol op cookie dough ijs. Wist je dat je deze ook heel goed zelf kan maken? Ik serveer het romige ijs met stukjes koekdeeg met honeycomb, hieronder heb ik voor je opgeschreven hoe je dat maakt.

Ijs

IJs is gewoon pure, ijskoude magie. Of het nou hartje zomer is of je zit knus op de bank onder een dekentje: ijs gaat áltijd. En nee, we hebben het hier niet over dat standaard supermarkt-bakje, ik heb het over romig, zelfgemaakt ijs dat smelt op je tong en je meteen een geluksmomentje geeft. Denk: zachte vanilletonen, crunchy swirl van koekdeeg, of een snufje zeezout dat net dat beetje extra geeft. Het mooie aan ijs? Je kunt er álles mee. Zacht, crunchy, zoet, zout… Het mag allemaal. Dus leef je uit. IJs is geen bijzaak. IJs is het feestje zelf.

Cookie dough

Iedereen weet dat koekjesdeeg stiekem bijna lekkerder is dan de gebakken koekjes zelf. En precies dát is waarom cookie dough ijs zo verslavend goed is. De kleine deegballetjes blijven heerlijk zacht in het ijs, waardoor je bij elke lepel een heerlijke, zoete bite krijgt. Extra bonus: omdat dit koekdeeg zonder ei wordt gemaakt, kun je het zonder zorgen opsnoepen!

Honeycomb: knapperig, luchtig en verslavend lekker

Dan hebben we nog de honeycomb – een van die wonderlijke snoepjes die eruitziet alsof je een professioneel patissier bent, maar eigenlijk supersimpel te maken is. Door suiker en honing te karamelliseren en vervolgens te laten opschuimen met baking soda, ontstaat die kenmerkende luchtige, knapperige structuur. De subtiele honingachtige smaak past perfect bij het romige ijs en het rijke koekdeeg.

Zelf maken is veel leuker!

Waarom zou je dit ijs zelf maken in plaats van een bak uit de supermarkt te halen? Simpel: je hebt totale controle over de smaken en ingrediënten. Voeg stukjes chocolade toe voor een extra choco-kick, meng wat zeezout door je honeycomb voor een salty-sweet ervaring of experimenteer met verschillende soorten koekdeeg, zoals pindakaas of kaneel. Dit is jouw ijs, dus maak het precies zoals jij het lekker vindt!

Let op: in dit recept gaan rauwe eieren. Serveer dit dus niet aan kinderen, zwangere of mensen die hier gevoelig voor zijn.

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen. 

Cookie dough ijs met honeycomb2
Totale tijd35 minuten

Cookie dough ijs met honeycomb

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen

Cookie dough

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout

Honeycomb

  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 50 g honing
  • 10 g baking soda

Cookie dough ijs

  • 1 liter vanille-roomijs
  • 50 g chocolatechips

Bereidingswijze: 

Cookie dough

  • Maak het koekjesdeeg door de suikers te mengen met de zachte boter. Dit hoeft niet heel lang gemengd te worden. Voeg hier de eieren en de vanille aan toe.
  • In een andere kom mix je baking soda met bloem en zout samen en roer dit even door. De bloem gaat nu door de boter. Zorg vooral dat je het niet te lang mengt. Maak van je deeg hele kleine bolletjes en zet dit even apart.

Honeycomb

  • Het maken van honeycomb vind ik altijd een geweldig magisch proces! Je begint met de suiker en de honing in een steelpannetje te doen. Liefst eentje met een dikke bodem. Roer het door elkaar en stop met roeren zodra het mengsel begint te koken. Nu is het wachten (en erbij blijven!) tot de karamel goudbruin wordt. Voeg nu de baking soda toe en roer even snel door met een garde. En dat is wanneer de magie ontstaat! Het gaat nu heel hard bubbelen en komt omhoog. Let wel op want de suiker is heel erg heet. Zorg dus dat je het niet met je handen aanraakt.
  • Het honeycomb mengsel giet je als het nog vloeibaar is uit over een bakplaat met bakpapier en dan laat je het staan tot het is afgekoeld en hard geworden Je kunt het nu in stukken hakken en breken.

Cookie dough ijs

  • Laat het ijs eerst op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker gemengd kan worden. Niet helemaal laten smelten natuurlijk.
  • Voeg aan het ijs de cookie dough balletjes en de chocolate chips toe en roer het erdoorheen. Giet het over in een bak die in de vriezer kan en zet het weg om weer te bevriezen. Serveer de bolletjes ijs met stukjes van de honeycomb.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.