Cookie dough ijs met honeycomb

Ik ben dol op cookie dough ijs. Wist je dat je deze ook heel goed zelf kan maken? Ik serveer het romige ijs met stukjes koekdeeg met honeycomb, hieronder heb ik voor je opgeschreven hoe je dat maakt.

Ijs

IJs is gewoon pure, ijskoude magie. Of het nou hartje zomer is of je zit knus op de bank onder een dekentje: ijs gaat Ć”ltijd. En nee, we hebben het hier niet over dat standaard supermarkt-bakje, ik heb het over romig, zelfgemaakt ijs dat smelt op je tong en je meteen een geluksmomentje geeft. Denk: zachte vanilletonen, crunchy swirl van koekdeeg, of een snufje zeezout dat net dat beetje extra geeft. Het mooie aan ijs? Je kunt er Ć”lles mee. Zacht, crunchy, zoet, zout… Het mag allemaal. Dus leef je uit. IJs is geen bijzaak. IJs is het feestje zelf.

Cookie dough ijs

Iedereen weet dat koekjesdeeg stiekem bijna lekkerder is dan de gebakken koekjes zelf. En precies dat is waarom cookie dough ijs zo verslavend goed is. De kleine deegballetjes blijven heerlijk zacht in het ijs, waardoor je bij elke lepel een heerlijke, zoete bite krijgt. Extra bonus: omdat dit koekdeeg zonder ei wordt gemaakt, kun je het zonder zorgen opsnoepen!

Ijs met honeycomb miljuschka

Honeycomb: knapperig, luchtig en verslavend lekker

Dan hebben we nog de honeycomb, een van die wonderlijke snoepjes die eruitziet alsof je een professioneel patissier bent, maar eigenlijk supersimpel te maken is. Door suiker en honing te karamelliseren en vervolgens te laten opschuimen met baking soda, ontstaat die kenmerkende luchtige, knapperige structuur. De subtiele honingachtige smaak past perfect bij het romige ijs en het rijke koekdeeg.

Zelf ijs maken is veel leuker!

Waarom zou je dit ijs zelf maken in plaats van een bak uit de supermarkt te halen? Simpel: je hebt totale controle over de smaken en ingrediƫnten. Voeg stukjes chocolade toe voor een extra choco-kick, meng wat zeezout door je honeycomb voor een salty-sweet ervaring of experimenteer met verschillende soorten koekdeeg, zoals pindakaas of kaneel. Dit is jouw ijs, dus maak het precies zoals jij het lekker vindt!

Let op: in dit recept gaan rauwe eieren. Serveer dit dus niet aan kinderen, zwangere of mensen die hier gevoelig voor zijn.

Ijs maken zonder machine, geen probleem

Voor dit cookie dough ijs heb je geen fancy ijsmachine nodig. Gewoon een beetje geduld, een vriezer en een goede klopper. Door slagroom en gecondenseerde melk te combineren krijg je die dreamy, luchtige textuur die je normaal alleen in Italiaans schepijs proeft. En het mooiste: je kunt het helemaal naar je eigen smaak tweaken.

Ijs met honeycomb miljuschka
Totale tijd35 minuten

Cookie dough ijs met honeycomb

5 van 1 stem
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

8 personen

Cookie dough

  • 100 gr zachte ongezouten boter
  • 75 gr lichte basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta of extract
  • 130 gr bloem, verhit in oven: zie beschrijving
  • snufje zout
  • 50 gr mini chocolate chips of fijngehakte pure chocolade
  • 1-2 el melk of plantaardige melk om te binden optioneel

Honeycomb

  • 100 gr kristalsuiker
  • 30 gr honing
  • 1 tl baking soda

Ijs

  • 1 liter goed vanille-rijs roomijs of ambachtelijk schepijs
  • chocolatechips of honeycomb optioneel als topping

Bereidingswijze: 

Voorbereiding: bloem veilig maken voor rauw gebruik

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Verdeel de bloem over een bakplaat en bak deze 5–7 minuten om eventueel schadelijke bacteriĆ«n te doden. Laat daarna volledig afkoelen. Dit maakt de bloem veilig om rauw te eten.

Cookie dough

  • Klop de zachte boter, basterdsuiker en kristalsuiker romig.
  • Voeg de vanille toe en meng kort door.
  • Voeg de afgekoelde bloem en het zout toe. Meng tot een deeg.
  • Voeg chocolate chips toe. Als het deeg te droog is, voeg dan 1–2 el melk toe tot het smeuĆÆg maar stevig is.
  • Rol het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een erwt of iets groter), of druk plat en snijd in kleine blokjes.
  • Leg de stukjes cookie dough op een bakplaat en vries ze 30 minuten in. Dit voorkomt smelten bij het mengen met ijs.

Honeycomb

  • Let op: werk snel en veilig: suiker is zeer heet.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe suiker en honing in een pan met dikke bodem. Zet op middelhoog vuur.
  • Roer door tot het mengsel begint te koken, dan stoppen met roeren.
  • Laat het rustig karamelliseren tot het goudkleurig is (± 150°C).
  • Haal van het vuur en voeg in ƩƩn keer de baking soda toe. Roer snel met een garde.
  • Giet direct op het bakpapier. Laat volledig afkoelen. Breek of hak in grove of fijne stukjes, hoe jij het zelf wilt.

Cookie dough ijs

  • Laat het vanille-ijs 10–15 minuten op kamertemperatuur staan tot het zacht maar niet vloeibaar is.
  • Roer de cookie dough stukjes en 2/3 van de honeycomb erdoor.
  • Schep het geheel in een diepvriesbak en vries minimaal 4 uur opnieuw in.
  • Serveer met extra honeycomb en eventueel extra chocolate chips bovenop.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.