Citroenrisotto met inktvisringen en rucola

Citroenrisotto met inktvisringen en rucola: fris, zacht en romig van smaak, met als kers op de taart de inktvisringen. Zo lekker heb je risotto nog nooit gegeten!

Citroenrisotto 

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik dol op risotto. Je kunt er eindeloos mee variëren en het valt altijd goed in de smaak. En vandaag kies ik voor een frisse citroenrisotto met inktvisringen. De bereiding van risotto is niet mega ingewikkeld, maar het is vooral veel roeren – en er veel liefde in stoppen… Ik hou meestal een minuut of 20 aan voor het koken van de rijst, maar ik proef het tussendoor natuurlijk altijd. De ene keer is de andere keer niet, en er is niets vervelender dan halfgare risottorijst tussen je tanden.

Maak de risotto in deze handige pan van Sola

Inktvisringen: de ster van deze show

Inktvisringen worden gesneden uit het lijfje van de pijlinktvis. De meeste van jullie zijn vast bekend met de gefrituurde inktvisringen, maar ook ‘naturel’ zijn ze goddelijk! Deze verse inktvisringen zijn zacht van structuur en hebben een lichtzoete smaak. Perfect voor deze citroenrisotto. Ik raad je aan om de inktvisringen bij de visboer of de groothandel te halen voor de beste kwaliteit.

Ook lekker: zomerse inktvissalade

Citroenrisotto met intktvisringen en rucola

Citroenrisotto met intktvisringen en rucola
Totale tijd35 minuten

Citroenrisotto met intktvisringen en rucola

4.57 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 l hete groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in hele kleine blokjes
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 ingelegde citroen alleen de schil, in dunne reepjes
  • 300 g inktvisringen viswinkel
  • 50 g Parmezaanse kaas plus extra
  • 25 g boter
  • 50 g rucola grof gehakt
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze: 

  • Breng de groentebouillon in een steelpan op laag vuur tegen de kook aan en houd op laag vuur warm. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit hierin de sjalot en bleekselderij 5 minuten.
  • Schep de risottorijst erdoor en laat de rijst in enkele minuten glazig en goed heet worden.
  • Draai het vuur naar middelhoog, giet de witte wijn in de pan en laat bijna volledig verdampen. Schep vervolgens steeds 2 soeplepels hete bouillon in de pan en laat de bouillon al roerend opgenomen worden door de rijst. Blijf bouillon toevoegen en roer tussendoor steeds tot het vocht is opgenomen.
  • Schep als de rijst zo goed als beetgaar is de ingelegde citroen en de inktvisringen erdoor en kook het geheel nog 4 minuten. Is de bouillon op voordat de rijst klaar is, gebruik dan nog wat kokend water.
  • Roer de Parmezaan, de boter en de rucola erdoor en laat de risotto onder een deksel 5 minuten rusten. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer met extra Parmezaan erover gestrooid.
  • Lekker met een salade van rucola, aangemaakt met olijfolie en citroensap. Tip: het is extra lekker om de inktvisringen apart bruin aan te bakken en dan door de risotto te roeren.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.